Menu Zavřít

Krátce

28. 6. 2010
Autor: Euro.cz

Krátké zprávy ze světa.

Plány na letní dovolenou Evropanů se stále nesou ve znamení krize. Míra chystaných odjezdů je nižší než v roce 2008 a turisté navíc zůstanou častěji ve své zemi nebo na kontinentu. Na 64 procent dotázaných Evropanů odpovědělo, že letos chtějí na dovolenou vyrazit.

Průmyslové zakázky v eurozóně se v dubnu meziročně zvýšily o 22,1 procenta, tedy nejprudším tempem za deset let. V meziměsíčním srovnání zakázky stouply o 0,9 procenta. Údaje podle agentury Reuters naznačily zlepšující se hospodářskou aktivitu.

Evropská komise schválila prodloužení německého programu na pomoc bankovnímu sektoru do konce letošního roku. Program, který měl původně vypršet již na konci tohoto měsíce, je podle komise v souladu s evropskými pravidly pro státní pomoc.

Americká automobilka Ford Motor investuje 450 milionů dolarů (9,4 miliardy korun) do výstavby nové továrny v Thajsku. Továrna s roční kapacitou 150 tisíc vozů má v roce 2012 zahájit výrobu automobilů Ford Focus.

BRAND24

Výroba osobních automobilů v Rusku se v období od ledna do května meziročně zvýšila o 65 procent na 381 560 vozů. Produkce domácích značek stoupla o 53 procent a produkce zahraničních značek dokonce o 78 procent.

Americká internetová společnost Google se chystá nabídnout uživatelům novou službu, která jim umožní stáhnout si z internetu hudební soubory. Služba bude svázána s vyhledávačem Google.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).