Menu Zavřít

Krátce

21. 12. 2009
Autor: Euro.cz

Krátké zprávy ze světa.

Skotská nízkonákladová letecká společnost Flyglobespan se stala další obětí krize. Firma minulý týden zastavila veškeré lety a vyhlásí bankrot. Uvedla to společnost PricewaterhouseCoopers, která byla jmenována správcem aerolinek.

Celosvětový prodej mobilních telefonů letos klesne jen nepatrně a příští rok výrazně oživí růstem o devět procent. Odhadla to ve svém posledním výhledu výzkumná firma Gartner, která tak opravila své dosavadní pesimističtější předpovědi.

Výrobce čipů Intel čelí obvinění americké Federální obchodní komise (FTC) kvůli údajnému zneužívání dominantní pozice na trhu. Intel podle FTC po celé desetiletí nezákonně zneužíval svou pozici k potlačení konkurence.

Světová ekonomika v roce 2010 podle odhadu společnosti Bank of America Merril Lynch poroste o 4,4 procenta. Druhá největší banka v USA je mnohem optimističtější než Mezinárodní měnový fond, jenž napřesrok předpokládá růst o 3,1 procenta.

BRAND24

Evropská komise minulý týden přijala nabídku Microsoftu, která má umožnit spotřebitelům v Evropě užívat i jiný internetový prohlížeč. Americká společnost se tak vyhne mnohamilionové pokutě.

Německá vláda schválila rozpočtový plán pro příští rok, který počítá s nárůstem výdajů o sedm procent a s rekordními novými půjčkami. Výdaje by měly stoupnout na 325,4 miliardy eur (zhruba 8,5 bilionu korun) z plánovaných 303,3 miliardy eur.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).