Menu Zavřít

Krátce

18. 1. 2010
Autor: Euro.cz

Krátké zprávy ze světa.

Americká centrální banka (Fed) loni pomocí finanční krize zvýšila čistý zisk o téměř 47 procent na rekordních 52,1 miliardy dolarů. Fed tak obohatí státní pokladnu dosud nejvyšším ročním odvodem svého zisku v sumě 46,1 miliardy dolarů.

Prodej nových osobních aut v Rusku se loni meziročně snížil o 49 procent. Celkem se prodalo 1,46 milionu nových aut. Ruský trh během krize utrpěl více než jiná velká odbytiště ve světě.

Rozpočet Spojených států vykázal v prosinci schodek 91,85 miliardy USD, což je pro tento měsíc rekord. V prosinci 2008 schodek činil 51,75 miliardy USD. Rozpočet vykázal rekordní schodek již 15. měsíc za sebou.

Světové výdaje do technologií včetně služeb se letos po loňském poklesu pravděpodobně oživí. Agentura Forrester Research zveřejnila odhad, že celkové výdaje do počítačů a softwaru vzrostou o 8,1 procenta a překročí 1,6 bilionu dolarů.

BRAND24

Průmyslová výroba v eurozóně a v celé Evropské unii se loni v listopadu vrátila k růstu. V meziměsíčním srovnání rostla o jedno procento v eurozóně, a o 0,9 procenta v EU.

Francie se pustila intenzivněji do budování sítě solárních panelů, které mají pomoci pokrýt rostoucí poptávku po energii. Vláda doufá, že v roce 2020 se bude v zemi vyrábět pomocí fotovoltaických článků dodatečných 5400 megawattů energie.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).