Menu Zavřít

Krátce

22. 3. 2010
Autor: Euro.cz

Krátké zprávy ze světa.

Čína minulý týden opět odmítla požadavky Washingtonu na posílení své měny a dala najevo, že hodlá minimálně letos udržovat kurz stabilní. Kurz jüanu podle Číny není příčinou vysokých čínských přebytků v obchodě s USA.

V Evropské unii začíná boj o snížení emisí oxidu uhličitého u lehkých užitkových automobilů, tedy třeba dodávek. Týká se nastavení limitů i výše sankcí za případné překročení norem. To vše by mohlo zvýšit cenu těchto aut až o tisíce eur.

Americká společnost Phillips-Van Heusen koupí za zhruba tři miliardy dolarů (asi 55,8 miliardy Kč) svého domácího rivala Tommy Hilfiger. Firma část kupní ceny uhradí svými akciemi, zbytek zaplatí v hotovosti. Hlavním smyslem chystané akvizice je posílit vliv na trzích v Evropě a Asii.

BRAND24

Japonská automobilka Honda Motor svolává kvůli problémům s brzdami k opravě ve Spojených státech 412 tisíc vozů Odyssey a Element. K opravám míří 344 tisíc dodávek Odyssey a 68 tisíc malých nákladních vozů Element vyrobených v letech 2007 a 2008.

Internetové podvody loni vylákaly z lidí ve Spojených státech kolem 560 milionů dolarů (10,4 miliardy Kč). Proti předchozímu roku je to dvojnásobek, uvedla americká zpravodajská služba FBI.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).