Menu Zavřít

Krátce

1. 12. 2010
Autor: Euro.cz

Pozitivní zprávy

Finančních profesionálů přibylo

Šesti finančním odborníkům z České republiky a Slovenska se letos podařilo splnit požadavky pro získání prestižního titulu CFA (Chartered Financial Analyst). Celkem nyní bude v obou zemích působit 108 těchto finančních profesionálů. Diplomy novým absolventům předala v institutu CERGE-EI v Praze Czech CFA Society, která odborníky s touto kvalifikací v České republice a na Slovensku sdružuje.

Za méně dětí v ústavech

Informačně vzdělávací projekt Adopce.com, jehož finančními partnery jsou společnost Nestlé Česko a Nadace Terezy Maxové dětem, poskytuje profesionální informace zájemcům o náhradní rodinnou péči z celé České republiky. V rámci charitativní módní přehlídky Interspar presents: Fashion for Kids – Celebration, která proběhla 24. listopadu, oslavil projekt svoji desetiletou existenci. Za tu dobu poskytl potřebné informace již více než 800 tisícům zájemců.

BRAND24

Absolutní šampion z Moravy

Sauvignon 2009, slámové víno z vinařství Štěpán Maňák v Žádovicích u Kyjova, se stalo absolutním mezinárodním šampionem. Na letošní poslední všeobecné soutěži pod patronací O.I.V. (Mezinárodní organizace pro víno a vinohradnictví se sídlem v Paříži) – Terravino Mediterranean International Wine Challenge 2010, konané v izraelské oáze Ein Bokeq na břehu Mrtvého moře, získalo mimo jiné Velkou zlatou medaili. Vína z České republiky získala celkem 25 medailí.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).