Menu Zavřít

Krátce

31. 7. 2008
Autor: Euro.cz

Personální změny mgr.

WPB Capital
Novým ředitelem oblasti Provoz a IT ve společnosti WPB Capital se stal Miloš Minčič (37). Minčič má více než 15tileté zkušenosti z bankovního trhu. Od roku 1990 postupně působil na různých výkonných manažerských pozicích v Komerční bance, Erste Bank Sparkassen, GE Money Bank, ve společnosti eBanka a Raiffeisen Bank.

Správa CHKO Orlické hory
Správu Chráněné krajinné oblasti Orlické hory od začátku září povede David Rešl, který dosud pracuje jako vedoucí odboru zvláštní ochrany přírody ředitelství Agentury ochrany přírody a krajiny ČR. Dosavadní vedoucí Zdeněk Záliš byl jmenován do funkce vedoucího Správy CHKO Žďárské vrchy. Správu CHKO v mezidobí vede zástupce vedoucí Rudolf Remeš.

Tatra
Kopřivnická automobilka TATRA vyměnila své vrcholové manažery. Nového ředitele má nyní provozní, technický a výrobní úsek, dále oddělení nákupu a čeká na něj i finanční úsek. Igor Vlček, který řídil finance kopřivnické automobilky šest a půl roku, se stal provozním ředitelem. Do doby, než Tatra najde nového finančního ředitele, má úsek řídit stávající vedoucí odboru Miroslav Machala. Na post výrobního ředitele Tatra dosadila manažera ze Škody Vagonka Martina Bednarze. Bednarz vystřídal Vladimíra Vyšinku, který obsadil funkci manažera pro koordinaci projektů ve výrobě. Miroslav Křížek, jenž dočasně zastával funkci výrobně-technického ředitele, se nyní věnuje technickým záležitostem a vývoji nových výrobků na pozici technického ředitele. Jan Slezák, dříve ředitel strategického nákupu, byl jmenován novým ředitelem nákupu.

BRAND24

Telefónica
Dozorčí rada společnosti Telefónica O2 Czech Republic má dva nové členy. Stali se jimi zástupce mateřské společnosti Telefónica pro Evropu Eduardo Zaplana (52) a výkonný ředitel pro lidské zdroje společnosti Telefónica Europe Simon Linares (43). Noví členové nahradili ve funkcích Petra Zatloukala a Andrewa Harleyho.
Eduardo Zaplana vystudoval právo a poté působil ve vysokých funkcích španělské státní správy a samosprávy. Byl například španělským ministrem práce a sociálních věcí, mluvčím vlády a regionálním komisařem pro řízení
strukturálních fondů. Simon Linares přišel ze společnosti Diageo, kde zastával pozici ředitele lidských
zdrojů v regionu Afrika. Zastává rovněž funkci člena správní rady Telefónica Europe.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).