Menu Zavřít

Krátce

31. 5. 2010
Autor: Euro.cz

Krátké zprávy ze světa.

Ekonomika Spojených států v letošním prvním čtvrtletí podle zpřesněných údajů vzrostla o tři procenta. Oznámilo to americké ministerstvo obchodu. Opravilo tak svůj odhad z minulého měsíce, podle kterého ekonomika stoupla o 3,2 procenta.

Portugalsko minulý týden prodalo státní dluhopisy v objemu jedné miliardy eur (asi 25,6 miliardy Kč) splatné v roce 2015. Cenné papíry se podle tamních činitelů podařilo snadno umístit, zájem o ně byl značný a země si zajistila i dobré podmínky.

Finská Nokia a americká internetová společnost Yahoo se dohodly na vzniku strategické aliance. Yahoo zajistí pro Nokii služby elektronické pošty Ovi a Nokia bude internetové firmě exkluzivně poskytovat mapy a navigace.

Objem prodaného piva v západní Evropě loni klesl o 2,5 procenta, pokles zaznamenaly téměř všechny trhy. Nejprodávanější značkou piva zůstal Heineken, který si tuto pozici drží již 22 let.

BRAND24

Americká společnost IBM koupí za 1,4 miliardy dolarů (zhruba 29 miliard Kč) softwarové služby Sterling Commerce. Prodávajícím jsou telekomunikace AT&T. Ty přislíbily, že v okamžiku transakce zaúčtují z prodeje mimořádný zisk 750 milionů dolarů.

V Evropské unii i v eurozóně v březnu výrazně přibylo nových průmyslových zakázek. V eurozóně o 5,2 procenta, v celé evropské sedmadvacítce o 5,9 procenta. V únoru to přitom bylo jen 1,9 procenta, respektive 1,1 procenta.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).