Menu Zavřít

Kraj přispěje firmám na poradenství

21. 8. 2006
Autor: Euro.cz

Jihočeští podnikatelé si mohou mezi sebe rozdělit 700 tisíc korun na odborné poradenské služby. „Peníze, které uvolnil Jihočeský kraj, jim mají usnadnit například přípravu podnikatelského plánu, pomoci v marketingu či získávání různých dotací,“ informovala Dana Feferlová z Jihočeské hospodářské komory.

Cílem podpory je umožnit podnikatelům využívání odborných služeb.

„To může pomoci zvýšit konkurenceschopnost firmy, služeb i výrobků, a to nejen na regionálním a tuzemském, ale i evropském trhu,“ řekl Daniel Hilbert z firmy Legro Plus, která společně s komorou získala grant na poskytování poradenských služeb.

BRAND24

Podnikatelé si mohou nechat poradit buď individuálně, nebo formou školení či kurzů. Příspěvek činí 46 procent z celkové částky za poskytnuté služby. V případě individuálního poradenství mohou podnikatelé získat až 50 tisíc korun na rok; na kurzy nebo semináře činí podpora maximálně 20 tisíc korun.

Vloni uvolnil Jihočeský kraj na poradenství malým a středním podnikatelům jeden milion korun. Podpory využilo několik desítek firem. Největší zájem byl o informace o úvěrech, dotačních titulech, marketingu či o právní poradenství.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).