Menu Zavřít

Kraj nepovolil logistický park v Cerhovicích

3. 3. 2009
Autor: Euro.cz

Středočeský kraj zamítl výstavbu logistického parku v Cerhovicích na Berounsku. Podle hejtmana Davida Ratha by to znamenalo zábor nejkvalitnější zemědělské půdy a vykácení desítek vzrostlých stromů.

BRAND24

Starosta Petr Frei s rozhodnutím krajenesouhlasí. Nový areál by podle něj zvýšil zaměstnanost v obci. Rath míní, že investoři by neměli stavět na zelené louce, ale zaměřovatse spíše na staré průmyslové areály, takzvané brownfields. Z tohodůvodu hejtmanství zamítlo i výstavbu parku v Cerhovicích. „S tím jsmevyslovili zásadní nesouhlas a investorům můžeme doporučit, aby si našlimísto v nějakém brownfieldu a tam realizovali svůj investiční záměr,“uvedl hejtman.

Starosta podotkl, že s výstavbou již počítá schválený územní plán.Nechápe prý tudíž, proč se tyto dokumentace vůbec schvalují. „Jestli toopravdu zamítli, tak podniknu veškerá opatření, aby tomu tak nebylo,“řekl. Obec podle něj projekt uvítala, protože si od něj slibovala novápracovní místa pro místní obyvatele. Frei odhaduje, že by park mohlskýtat zhruba 150 nových pracovních příležitostí. „Jestli nás kraj budetímhle stylem omezovat, tak to znamená, že obec není samosprávná, aleje řízena z kraje,“ uzavřel starosta.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).