Menu Zavřít

Kraj nabízí rekreační objekty

9. 1. 2006
Autor: Euro.cz

Středočeský kraj nabízí na svých internetových stránkách k pronájmu či prodeji přes 30 rekreačních zařízení a objektů, které byly součástí někdejších středisek správy a údržby silnic. Kraj hledá nejlepší a nejhospodárnější způsob využití nemovitostí, jež vlastní.

„Ponechat si chceme jen majetek, který opravdu potřebujeme či využijeme,“ řekl náměstek hejtmana Josef Martinic. Předběžnou nabídku kraj zveřejnil, aby zjistil, jaký vůbec bude o nemovitosti zájem. „Zatím nejvíc lákají lukrativní objekty v Krkonoších a Jizerských horách,“ uvedl náměstek.

CONTENT24

Kraj v minulých letech postupně přebíral spolu s kompetencemi i řadu nemovitostí. Hodnota jeho majetku, včetně komunikací, kterých se ale zbavovat nebude, představuje zhruba 30 miliard korun. Kromě jiného kraj získal i 34 rekreačních objektů. Většina jich je na horách mimo území středních Čech. Mnohé jsou využity celoročně jen z 20 procent a jejich údržba a režie je pro kraj prodělečná. V roce 2004 ztráta dosáhla 2,5 milionu korun.

Kraj si patrně ponechá jen šest rekreačních objektů a zbytek prodá. Definitivně se rozhodne přibližně koncem ledna. Na prodej pak vyhlásí soutěž a osloví ty, kteří projevili zájem. Pravidla ještě stanovena nejsou. Rozhodovat bude nejvyšší nabídnutá cena a možná budou stanoveny i další podmínky.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).