Menu Zavřít

KONFERENCE K ČERPÁNÍ PENĚZ Z FONDŮ UNIE

14. 8. 2006
Autor: Euro.cz

BusinessInfo.cz Prezident Hospodářské komory Jaromír Drábek převzal záštitu nad 2. ročníkem Evropského fóra podnikání, které se uskuteční 20. září 2006 pod názvem Konkurenceschopnost - Konvergence - Kooperace v Praze ve velkém sále ministerstva zahraničních věcí.

BusinessInfo.cz

Prezident Hospodářské komory Jaromír Drábek převzal záštitu nad 2. ročníkem Evropského fóra podnikání, které se uskuteční 20. září 2006 pod názvem Konkurenceschopnost - Konvergence - Kooperace v Praze ve velkém sále ministerstva zahraničních věcí. Pořadatelem je soukromá vysoká škola Newton College ve spolupráci se Vzdělávacím střediskem na podporu demokracie, mediálním partnerem je portál BusinessInfo.cz.

Název fóra se inspiroval třemi novými prioritami evropské politiky hospodářské a sociální soudržnosti vyhlášenými Evropskou komisí pro nové rozpočtové období (na roky 2007 až 2013). Jsou jimi konvergence, regionální konkurenceschopnost a zaměstnanost a evropská územní spolupráce.

Jednodenní Evropské fórum podnikání proběhne ve dvou blocích. První, dopolední, bude věnován reflexi zkušeností ze zkráceného programovacího období let 2004 až 2006. Druhý, odpolední blok, se zaměří na možnosti využití strukturální pomoci Unie Česku v novém rozpočtovém období.

Účastníci fóra získají odpovědi na četné otázky související s efektivností čerpání prostředků z evropských fondů. Využívá Česká republika tyto prostředky v přiměřené míře, nebo jsou zde ještě určité rezervy? Které faktory proces úspěšného čerpání nejvíce ovlivňují v pozitivním i negativním smyslu? Lze zpracovat úspěšný projekt vlastními silami nebo je nutné využít služeb specialistů? Jsou pravidla pro čerpání od roku 2007 transparentnější než ta dosavadní?

Škála přednášejících na Evropském fóru podnikání bude velmi široká. Po vystoupení prezidenta Hospodářské komory Jaromíra Drábka budou následovat vystoupení představitelů Česka v Evropském parlamentu. Zkušenosti s dosavadním využíváním evropských fondů zhodnotí představitelé podnikové sféry (Břetislav Ošťádal), regionů (Jaromír Valenta), bankovnictví (Lubomír Rajdl), poradenských firem (Jan Havránek). Dále odborníci na evropskou integraci (Petr Zahradník, Zdeněk Lukáš) a představitelka Centra pro regionální rozvoj Marie Pavlů.

BRAND24

V odpoledním bloku vystoupí představitelé ministerstva pro místní rozvoj (Arnošt Marks, Miroslav Daněk), ministerstva financí (Jan Gregor), ministerstva průmyslu a obchodu (Marcela Příhodová), viceprezident Svazu průmyslu a dopravy Karel Šperlink, ředitel Czechinvestu Tomáš Hruda a představitelé Vysoké školy ekonomické (Eva Kislingerová a René Wokoun).

Bližší informace o Evropském fóru podnikání a přihlášku k účasti naleznete v Kalendáři akcí portálu BusinessInfo.cz nebo přímo na adrese organizátorů (www.efp.cz).

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).