Menu Zavřít

Konečně, konečně

5. 9. 2005
Autor: Euro.cz

GLOSYPředstavte si svět bez papírových faktur, doporučených dopisů a další podobných nesmyslů. Zdá se vám to jako nesmyslný výkřik? Není to tak. V Česku je konečně k dispozici elektronický podpis za nízkou cenu - 190 korun. U prezidenta čeká na podpis nový zákon, který konečně postaví elektronické faktury na stejnou úroveň jako papírové s razítkem.

GLOSY

Představte si svět bez papírových faktur, doporučených dopisů a další podobných nesmyslů. Zdá se vám to jako nesmyslný výkřik?

BRAND24

Není to tak. V Česku je konečně k dispozici elektronický podpis za nízkou cenu - 190 korun. U prezidenta čeká na podpis nový zákon, který konečně postaví elektronické faktury na stejnou úroveň jako papírové s razítkem. Progresivní firmy se toho jistě brzo chopí, využijí nízkou pořizovací cenu elektronického podpisu a vyhází papírové faktury vidlemi z kanceláří. Práce s elektronickými dokumenty je totiž jednodušší, levnější, praktičtější a při správném chování i bezpečnější. Na celé věci zaráží, že s levným podpisem přišla až Česká pošta. Státní podnik, kterému se - mnohdy pravdivě - leccos vyčítá. Ale tady zaslouží pošta hlubokou poklonu.

Jediným konkurentem pošty je soukromá společnost První certifikační autorita. Ta podpisy ovšem nabízí téměř čtyřikrát dráž a zlevnit nehodlá. Stát tentokrát na plné čáře porazil soukromý sektor.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).