Menu Zavřít

Komora zvýhodní práci postižených

21. 2. 2005
Autor: Euro.cz

Obchodní a hospodářská komora Brno (OHK) letos zvýhodní své členské firmy, které zaměstnávají zdravotně postižené lidi. Nově odpustí podnikům, které mají minimálně deset procent zdravotně postižených zaměstnanců, část poplatků a příspěvků.

Ředitel komory Petr Bajer řekl, že k tomuto kroku je přivedl všeobecný trend podpory lidí, kteří jsou na trhu práce znevýhodněni.

Výše úlev pro členy komory bude rozdílná. „Jestliže má například firma 80 procent zdravotně postižených zaměstnanců, zaplatí jen 20 procent příspěvků a dalších plateb,“ uvedl Bajer. Členů komory, kteří budou moci tyto výhody využít, jsou podle něj nanejvýš desítky. OHK má nyní 585 členů, z nichž 30 procent jsou fyzické osoby.

BRAND24

Fyzické osoby platí za členství v brněnské komoře roční příspěvek 500 korun, právnické osoby 5000 korun. Další peníze pak firmy dají za vybrané služby, a to od jednoho do patnácti tisíc korun. Mezi poskytované služby patří například právní, celní či finanční poradenství nebo podnikatelská setkání. Komora má pro letošní rok plánovaný rozpočet zhruba 21 milionů korun a zaměstnává 26 lidí.

Rekonstrukci centra města a obou nádraží připravuje Rokytnice v Orlických horách.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).