Menu Zavřít

Kolik zaplatíme v zahraničí

5. 4. 2004
Autor: Euro.cz

Příklady léčebných výloh, které by vpřípadě chybějícího pojištění mohl zaměstnanec vymáhat na svém zaměstnavateli

OPERACE SRDCE VE ŠVÝCARSKU (ECP)

Šedesátiletého klienta během pracovní cesty do Švýcarska zaskočily prudké bolesti na hrudi. Byl převezen do nemocnice, kde po třech dnech testů zjistili, že bude muset být operován, protože došlo k výraznému zhoršení průchodnosti srdečních tepen. Vzhledem k rozsáhlosti postižení bylo nutné, aby klient podstoupil operaci trojnásobného bypassu. Klient byl operován a jelikož nebyl v nejbližší době schopen převozu zpět do vlasti, bylo nabídnuto jeho manželce, aby za ním přicestovala jako přivolaný opatrovník. Manželka této možnosti využila a strávila s nemocným manželem 10 dní. Celkem klient strávil 20 dní v nemocnici. Celkové náklady na pojistnou událost dosáhly 720 000 Kč.

BRAND24

SLEPÉ STŘEVO V USA (ECP) Čtyřicetiletý klient tři dny před plánovaným návratem z pracovní cesty v USA pocítil silnou bolest břicha, která se neustále stupňovala a postupně přešla do oblasti pravého podbřišku. Byl tedy nucen vyhledat lékařskou péči. Lékaři provedli nezbytnou sérii vyšetření a zjistili, že se jedná o akutní zánět slepého střeva. Pacient byl druhý den ráno operován. Operace proběhla hladce a bez komplikací, takže mohl být dalšího dne propuštěn do domácího ošetření. Po několika dnech na vlastní žádost podstoupil riziko a letecky se vrátil zpátky do vlasti. Pojišťovna zajistila „překnihování“ letenky do business class. Náklady na tento poměrně nekomplikovaný případ dosáhly částky 455 000 Kč. VYPLAVENÍ DOMU V ANGLII (ECP) Mladý pracovník odjel na krátkou pracovní stáž do Anglie. Pronajal si pokoj v domku nedaleko hostitelské firmy. Jednoho dne ráno netekla voda kvůli poruše na vodovodním řadu. Klient nechal omylem otevřenou vodovodní baterii v koupelně a domek opustil. Během dne byla porucha na vodovodním řadu odstraněna a voda opět puštěna. Po návratu klient zjistil, že je vytopené celé přízemí domku. Kontaktoval asistenční službu, pořídil fotografie a přivolal sousedy coby svědky nehody. Majitel domku nechal škody opravit a předložil klientovi účet za opravy a poškozené vybavení. Celková výše škody přesáhla 400 000 Kč. ÚRAZ NA SLOVENSKU V NITŘE (VZP ČR) Brigádník v zemědělství měl při práci na kombajnu úraz, byl hospitalizován na ARO a nakonec zemřel. Náklady na týdenní hospitalizaci a převoz tělesných ostatků 278 847 Kč. ZÁVAŽNÁ DOPRAVNÍ NEHODA V KATOVICÍCH V POLSKU (VZP ČR)**

Anamnéza: řidič utrpěl zlomeniny končetin a žeber, spolujezdec zemřel. Pojišťovna uhradila třídenní hospitalizaci zraněného, jeho převoz do České republiky a repatriaci ostatků zemřelého do Česka. Celkové pojistné plnění činilo cca 78 800 Kč.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).