Menu Zavřít

Koledy pod předraženým stromkem

15. 12. 2011
Autor: profit

O tom, jak budou nebo nebudou letošní Vánoce bohaté, se vedou sáhodlouhé diskuze. V různých anketách se dovídáme, jak chtějí všichni letos ušetřit. Na rozhazování není ta správná doba. Ostatně s těmi, co pláčou, se i letos doslova roztrhl „Santův“ pytel.

Foto: Profimedia.cz

V Ústeckém kraji se ale navzdory všemu rozhodli, že si udělají hodně bohaté svátky. Nakoupili tu rovnou 169 vánočních stromků pro místní školy. Na tom by asi nebylo nic zarážejícího, až na to, že za jeden strom zaplatili téměř 12 tisíc korun.

CONTENT24

Severní Čechy se tak letos zřejmě zapíšou do Guinessovy knihy rekordů. Tomuhle se totiž říká nákup roku! Každý umělý strom má dva metry a dodávka byla včetně osvětlení, výzdoby, balného i dopravy! Kromě toho nejsou stromky asijské, nýbrž české výroby, a to se zatraceně cení! Tedy pokud to někdo pozná. Za tyhle peníze by totiž tenhle strom měl minimálně tančit, vonět a promítat obrázky na oblohu.

Vlastně je to investice do budoucna. Místní radní tak myslí na budoucí generace, protože jak je známo, umělý strom vydrží navěky. A tak budou mít malí školáci doslova vyšperkované učebny. Pravda, radost jim to bude dělat jen o Vánocích, ale s trochou fantazie můžou stromy využít i na jaře, až na ně navěsí dekoraci velikonoční. Pokud na ní ovšem budou mít v rozpočtu peníze. A že ve školách chybí papíry do kopírky, že na chodbách zoufale blikají žárovky a na konci roku možná nebude čím a za co topit? To je toho. Tak si zkrátka všichni sednou pod vánoční jedli, zabalí do teplých svetrů, chytí za ruce a budou zpívat koledy. Třeba tu, co se jednou zapíše do místních čítanek, o jednom velkém vánočním tunelu nebo možná tu o té velké ústecké vánoční štole!

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).