Menu Zavřít

Kocourek: podnikům i občanům nabídneme moderní, chytré a přehledné služby

4. 10. 2011
Autor: profit

Účastí na slavnostním představení nové haly s technologií rychlokování strojírenské skupiny Vítkovice Machinery Group začal včera ministr Kocourek svůj pobyt na Moravě.

Foto: Profimedia.cz

Jde o největší investici tohoto typu v České republice, která představuje unikátní inovační řešení,“ řekl ministr Kocourek k zařízení nové haly za více než dvě miliardy korun.

V pravé poledne se ministr Kocourek v Brně zúčastnil slavnostního oběda organizovaného při příležitosti 53. Mezinárodního strojírenského veletrhu. Toho se účastní přes patnáct set vystavovatelů, z toho jedna třetina zahraničních. Účast vystavovatelů na veletrhu je tedy na stejné úrovni jako v minulých letech. „Vnímám to jako významný signál toho, že české strojírenství – a samozřejmě i navazující průmyslové obory jako je výroba dopravních prostředků, výroba technologií, spotřební průmysl a elektronika – je odhodlané i přes nejasný budoucí ekonomický vývoj složitou hospodářskou situaci překonat,“ uvedl ve svém krátkém vystoupení ministr Kocourek.

BRAND24

Ministr Kocourek se společně s předsedou vlády Petrem Nečasem a dalšími členy vlády v odpoledních hodinách zúčastnil jednání Sněmu Svazu průmyslu a dopravy ČR, v jehož rámci se uskutečnilo diskusní fórum na téma Konkurenceschopnost České republiky. „Chceme podnikatelům i občanům nabídnout moderní, chytré a přehledné služby a opatření, které nás vrátí mezi nejvíce konkurenceschopné země světa,“ řekl ministr Kocourek v souvislosti se Strategií mezinárodní konkurenceschopnosti, kterou před týdnem přijala vláda. „Umět reagovat na globální poptávku, která přichází mimo trhy EU, stanovit klíčové obory ekonomiky, na které se soustředí zájem privátních investorů, a zásadně zlepšit služby veřejného sektoru – to jsou tři oblasti, které já považuji za klíčové,“ V rámci diskusního fóra hovořili jeho účastníci také k energetice, podpoře zájmům České republiky ve světě a k oblasti vědy a výzkumu.

Podvečerní program ministr Kocourek věnoval návštěvě stánku Třineckých železáren, které tradičně vystavují v pavilonu H brněnského výstaviště. „Je potěšitelné, že mimo vlastních Třineckých železáren a společnosti Moravia Steel vystavuje a prezentuje svoji produkci dalších 16 členů skupiny,“ uvedl ministr Kocourek při setkání s Jiřím Ciencialou, generálním ředitelem společnosti. Poté ministr Kocourek navštívil stánek Ministerstva průmyslu a obchodu a večer se zúčastnil oficiálního zahájení 53. Mezinárodního strojírenského veletrhu a předávání ocenění Zlatá medaile MSV.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).