Menu Zavřít

knižní tipy

23. 9. 2002
Autor: Euro.cz

PROJEKTOVÝ MANAGEMENT Vladimír Němec Publikace je praktickou příručkou pro manažery, podnikatele, vedoucí a členy projektových týmů. Ocení ji ale i studenti vysokých a vyšších odborných škol. Autor ukazuje, jak organizovat a koordinovat projektově orientované aktivity.

PROJEKTOVÝ MANAGEMENT

Vladimír Němec

Publikace je praktickou příručkou pro manažery, podnikatele, vedoucí a členy projektových týmů. Ocení ji ale i studenti vysokých a vyšších odborných škol. Autor ukazuje, jak organizovat a koordinovat projektově orientované aktivity. Zásady tvorby, plánování a realizace projektů jsou detailně rozpracovány do jednotlivých fází: - fáze předinvestiční - fáze investiční - fáze provozu a vyhodnocení projektu. Autor si všímá specifik projektů podléhajících stavebnímu zákonu, věnuje se personálnímu a organizačnímu zajištění projektů, popisuje práci projektového týmu. V přílohách jsou uvedeny metody a techniky pro řešení problémů projektování.

(Grada, 182 str.)

RÉTORIKA

Umění mluvit a jednat s lidmi

Jaroslav Kohout

BRAND24

Jeden z výzkumů věnovaných manažerům obsahoval i snímek jejich pracovního dne. Není bez zajímavosti, že dvaašedesát procent pracovní doby manažera připadlo na osobní styk s jinými lidmi (porady, jednání s návštěvami, telefonické rozhovory, veřejná vystoupení…). Přitom nejen u nás, ale i v řadě vyspělých zemí se často více než polovina manažerů může pochlubit technickým vzděláním, které na tuto skutečnost často nepamatovalo. Kniha je praktickým kurzem rétoriky pro manažery, obchodníky, moderátory, učitele, kněze, advokáty, politiky a další veřejně činné osoby. Přináší fundovaný pohled na principy řečnického umění. Poskytuje také celou škálu rad a příkladů jak mistrovství přesvědčivého projevu zvládnout a jak praktické řečnické dovednosti pěstovat, shrnuje zásady účinné komunikace i nejdůležitější řečnické chyby.

(Management Press, 170 str.)

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).