Menu Zavřít

Knižní tipy

17. 2. 2003
Autor: Euro.cz

Sociální politika Vojtěch Krebs a kolektiv Práce učitelů z katedry sociální politiky Vysoké školy ekonomické osvětluje základní problémy sociální politiky jako vědní discipliny i jako praktické činnosti.

Sociální politika

Vojtěch Krebs a kolektiv

Práce učitelů z katedry sociální politiky Vysoké školy ekonomické osvětluje základní problémy sociální politiky jako vědní discipliny i jako praktické činnosti. V první části publikace se autoři zaměřují spíše na teoretické poznatky sociální politiky, ve druhé se věnují jednotlivým dílčím politikám - sociálnímu zabezpečení, zdravotní, rodinné a bytové politice, politice zaměstnanosti a vzdělávací politice - a více se orientují na praxi. Přinášejí i aktuální poznatky o současných sociálněpolitických opatřeních v České republice. Objasňují jejich smysl, podstatu a účel. Kniha je určena nejen studentům Vysoké školy ekonomické, ale poslouží i pracovníkům řady profesí, kteří se touto tematikou zabývají.

(ASPI Publishing, brož., 376 stran, 499 Kč)

FONDY

Jak vydělávat pomocí fondů

Slavomír Steigauf

Co je podílový fond

Čistá hodnota aktiv

Institucionální ochrana investora

Formy kolektivního investování

Proč investovat do podílových fondů

Jak funguje podílový fond

Typy rizik

Jak změřit volatilitu fondu

Jak fondy vydělávají peníze

Populární akciové indexy

Dluhopisové indexy

Druhy fondů

Co jsou akcie

Jak postupovat při investování

Jak si vybrat správný fond

Použití internetu

Nejčastější chyby při investování

(Grada Publishing, brož., 192 stran)

Směnka jako zajištění

Zdeněk Kovařík

BRAND24

Zejména obchodní a bankovní praxe využívá směnky ve velkém měřítku rovněž jako nástroje zajištění práv a pohledávek. Užití směnky k tomuto účelu ovšem otevírá celou řadu problémů, a to jak právních, tak také zcela praktických. Cílem publikace je rozhodující okruh těchto otevřených otázek objasnit. Nesoustředí se jen na vysvětlení podstaty a obsahu těchto zajišťovacích vztahů, ale upozorňuje i na úskalí použití směnky a přináší některé praktické návody, jak s těmito zajišťovacími nástroji zacházet. Publikace je určena zejména pracovníkům bank a dalších finančních institucí, vedoucím pracovníkům obchodních společností, ale i právníkům.

(Nakladatelství C. H. Beck, brož., 112 stran, 290 Kč)

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).