Kniha: Prostřeno bez servítků

19. srpna 2010, 02:00 - Vláďa Barák
19. srpna 2010, 02:00

Zdeněk Pohlreich se vyučil kuchařem proti své vůli a vaření přišel na chuť až díky praxi jako šéfkuchař v restauraci La Guillotine v Adelaide.

Po návratu z emigrace postupně pracoval na stejné pozici v Praze v hotelu Renaissance, Villa Voyta nebo Marriott. V současnosti provozuje Café Imperial a Divinis, učí na Střední škole gastronomické a hotelové v Praze a hlavně s chutí natáčí další řadu televizního pořadu Ano, šéfe! Tenhle mistr pro vás v knižní podobě připravil více než 100 pokrmů současné české kuchyně. Na stránkách odhaluje své recepty od předkrmů po dezerty, které jsou hvězdami jeho podniků, ale zároveň vás seznámí se svou životní cestou od trpkých začátků kuchařského učně až po dráhu vyhledávaného šéfkuchaře. Nezatají vám ani osobní pohled na stav české gastronomie. Bon apetit!

Celkové hodnocení: 70 % Vydavatel: Ikar Rok vydání: 2010, 248 stran, 314 Kč

Mohlo by vás zajímat

Další videa z Euro TV
  • Jiří Grund: Za předražené ceny mobilních tarifů mohou…

  • Firma s hypotékami za 22 miliard

  • Nejnadějnější český export: STRV vyvíjí z Prahy aplikace…

  • Petr Zahradník v Euro TV: Evropa se změní, brzo a hodně

  • Martin Komárek: Už nebudu klukem z plakátu

  • Jiří Strach: Nejsem kaskadér. Bál bych se vložit peníze…

  • Radomil Doležal z CzechTrade: Nejvíc náš těší, když…

  • Největší mýty o bolesti zad

  • Profesor Sameš: Porucha lícního nervu není legrace

Hry pro příležitostné hráče
Zavřít