Kniha: Prostřeno bez servítků

19. srpna 2010, 02:00 - Vláďa Barák
19. srpna 2010, 02:00

Zdeněk Pohlreich se vyučil kuchařem proti své vůli a vaření přišel na chuť až díky praxi jako šéfkuchař v restauraci La Guillotine v Adelaide.

Po návratu z emigrace postupně pracoval na stejné pozici v Praze v hotelu Renaissance, Villa Voyta nebo Marriott. V současnosti provozuje Café Imperial a Divinis, učí na Střední škole gastronomické a hotelové v Praze a hlavně s chutí natáčí další řadu televizního pořadu Ano, šéfe! Tenhle mistr pro vás v knižní podobě připravil více než 100 pokrmů současné české kuchyně. Na stránkách odhaluje své recepty od předkrmů po dezerty, které jsou hvězdami jeho podniků, ale zároveň vás seznámí se svou životní cestou od trpkých začátků kuchařského učně až po dráhu vyhledávaného šéfkuchaře. Nezatají vám ani osobní pohled na stav české gastronomie. Bon apetit!

Celkové hodnocení: 70 % Vydavatel: Ikar Rok vydání: 2010, 248 stran, 314 Kč

Mohlo by vás zajímat

Finance
Šéf mi čte e-maily. Je to v pořádku?
Dá se pracovat s invalidním důchodem? Jde to, ale...
Zaměstnávání a brigády mladistvých a jejich pracovní podmínky podle zákoníku práce
Silná Evropa je podle Merkelové pro USA výhodná
500 korun navíc pro rodinu s dětmi od července 2017?
Auta
Policie konečně dovolila hasičům zveřejnit fotky z nehody…
Test ojetiny: Volkswagen Golf VII je skvělý, ale dieselu bychom se vyhnuli
Kvíz na pátek: Poznáte, kterým autům patří tyto interiéry?
Audi S5 Cabriolet se přiblížilo k RS 5. Může za to Hans-Jürgen Abt
Toyota Yaris GRMN zní hodně naštvaně. Na český trh dorazí začátkem příštího roku
Technologie
Aprílová GeForce GTX do USB skutečně existuje. Nvidia omezenou sérii rozdá
Google po letech ustoupil. Nebude číst vaše e-maily kvůli reklamě
Nvidia GeForce GT 1030 – jak se hraje na grafice za 2000 Kč (uživatelská recenze)
Cnews FM: Zneužívá Microsoft monopolní postavení vůči výrobcům antivirů? [podcast]
Je v pořádku, když vám šéf čte e-maily?
Hry pro příležitostné hráče
Zavřít