Kniha: Prostřeno bez servítků

19. srpna 2010, 02:00 - Vláďa Barák
19. srpna 2010, 02:00

Zdeněk Pohlreich se vyučil kuchařem proti své vůli a vaření přišel na chuť až díky praxi jako šéfkuchař v restauraci La Guillotine v Adelaide.

Po návratu z emigrace postupně pracoval na stejné pozici v Praze v hotelu Renaissance, Villa Voyta nebo Marriott. V současnosti provozuje Café Imperial a Divinis, učí na Střední škole gastronomické a hotelové v Praze a hlavně s chutí natáčí další řadu televizního pořadu Ano, šéfe! Tenhle mistr pro vás v knižní podobě připravil více než 100 pokrmů současné české kuchyně. Na stránkách odhaluje své recepty od předkrmů po dezerty, které jsou hvězdami jeho podniků, ale zároveň vás seznámí se svou životní cestou od trpkých začátků kuchařského učně až po dráhu vyhledávaného šéfkuchaře. Nezatají vám ani osobní pohled na stav české gastronomie. Bon apetit!

Celkové hodnocení: 70 % Vydavatel: Ikar Rok vydání: 2010, 248 stran, 314 Kč

Mohlo by vás zajímat

  • Jiří Strach: Nejsem kaskadér. Bál bych se vložit peníze…

  • Radomil Doležal z CzechTrade: Nejvíc náš těší, když…

  • Největší mýty o bolesti zad

  • Profesor Sameš: Porucha lícního nervu není legrace

  • Rekola mění dopravu v českých městech

  • Roman Šmucler: Češky jsou posedlé zvětšováním prsou

  • Vinař Pavel Chrást: Víno se v Česku předražuje

  • Finance.cz pozvaly klienty na curling

  • Adam Hazdra: Třetina lidí je v práci nespokojených

Hry pro příležitostné hráče