Menu Zavřít

Klasické rychlíky podnikatele nezaujmou

28. 4. 2008
Autor: Euro.cz

(reakce na test v Profitu č. 15/2008)

Se zájmem jsem si přečetl váš test expresů mezi Prahou a Brnem. Sám vlakem jezdím asi desetkrát měsíčně nejen na této trase, ale také mezi Prahou a Ostravou nebo Prahou a Ústím nad Labem. A je příjemné vidět, že alespoň někteří novináři o tématu opravdu něco vědí a nepropadají stereotypním soudům – tedy že vlaky jsou buď stále v 80. letech (pokud jel novinář jednou za rok klasickým rychlíkem nebo lokálkou), nebo naopak už jsme v 21. století (pokud podlehl reklamní kampani Pendolina).

BRAND24

Na výše uvedených trasách je cestování vlakem nejenom časově srovnatelné (někdy i rychlejší) než s auty, ale hlavně tady jako živnostník najdu dost soukromí a klidu, abych si vyřídil během cesty práci. Má to ale jeden háček, přesně jak píšete: Je nutné používat pouze Pendolina nebo vlaky EuroCity. Ty jsou rychlé a uvnitř kvalitní. Zato klasické rychlíky (a vámi zmiňované nové expresy) nemohou podnikatele zaujmout. Jsou pomalejší a prakticky nevybavené (chybějící stolečky, zásuvky, klimatizace, jsou tu špinavá sedadla i záchody, bez občerstvení).

Proč píši celou tu reakci: Vlaky na zmíněných trasách doporučuji všem kolegům podnikatelům, ale nesmí se splést a použít jiné spoje než Pendolino nebo EuroCity. V případě nouze ještě tak vámi zmíněnou první třídu expresů. Jinak jsou vlaky – zvláště po loňském zdražení – horší variantou.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).