Menu Zavřít

Kladno chce použít peníze na jinou halu

14. 4. 2009
Autor: Euro.cz

Peníze Evropské unie, za něž měla v Kladně vyrůst multifunkční aréna, chce město investovat do opravy sportovní hornické haly u areálu Sletiště. Zároveň by chtělo i navýšit kapacitu nynějšího zimního stadionu, aby se tam mohla nadále hrát extraligová utkání. Prohlásil to kladenský primátor Dan Jiránek.

Autor: Statutární město Kladno

Žádost o evropskou dotaci na výstavbu multifunkční arény pro 7000 až8000 diváků nedávno zamítli úředníci. Podle nich projekt počítal spíšes využitím pro profesionální sport, podmínkou dotace ale bylojednoznačné zaměření sportoviště na veřejnost. Kladno však může díkyIntegrovanému plánu rozvoje města, v jehož rámci o unijní dotace žádá,prostředky původně požadované na výstavbu haly přesto získat.

„Když neuspějeme s jedním projektem, tak to na věci nic nemění, protože můžeme kdykoliv podat jiný projekt a s ním uspět,“ uvedl primátor s tím, že jdeo jiný systém než v případě klasických výzev, kdy neúspěšní žadateléo peníze automaticky přicházejí.

CONTENT24

Dříve než město s investicemi začne, bude podle Jiránka nutné ještě dostavět halu Bios vedle zimního stadionu, aby se do těchto prostor mohly dočasně přesunout akce pořádané v hornické hale.

„Hornická hala nemůže projít nějakou zásadní rekonstrukcí bez toho, ženebude kapacita někde jinde,“ podotkl primátor. V současnosti je totozařízení hodně využívané.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).