Menu Zavřít

Kia cee´d: Korejec se žraločí tlamou

28. 9. 2009
Autor: profit

Jeden z prodejních taháků střední třídy přichází na trh ve faceliftované verzi. Jde o model Kia cee’d, který se vyrábí na Slovensku a v tuzemsku cenově startuje na 289 980 korunách.

Autor: Kia, Citroën

BRAND24

Cee’d uvedli Korejci na trh poprvé před dvěma roky jako první auto značky Kia vyráběné v Evropě a výhradně pro Evropu. Produkce byla spuštěna v nové továrně u slovenské Žiliny a model slavil bezprostřední prodejní úspěchy. Nabízel totiž komfort auta střední třídy doplněný o unikátní sedmiletou záruku. Po krátké verzi liftback se v roce 2007 objevil na trhu i kombík SW a řadu později doplnila sportovní třídveřová verze Pro cee’d.

ZÁRUKA ZŮSTALA
Druhá generace cee’du se stejně jako ta první chlubí sedmiletou zárukou. Tato záruka platí do ujetí 150 tisíc kilometrů, z toho první tři roky bez omezení ujetých kilometrů. Z uvedených sedmi se pět let vztahuje na celý vůz, další dva roky kryjí pohonné ústrojí.

„Nyní přichází na trh faceliftovaná verze liftbacku a kombíku, sportovní variantu lze čekat za dva měsíce. Všechny vozy budou mít novou přední mřížku, takzvanou žraločí tlamu,“ řekl minulý týden na národní premiéře generální ředitel Kia Motors Czech Vít Pěkný. Inovovaný ceed dostal kromě upraveného zevnějšku, sestávajícího z jiných předních i zadních světel, obou nárazníků a masky chladiče, také osvěžený interiér s novým masivním volantem, červeným podsvícením přístrojů, novým audiosystémem, dvouzónovou klimatizací a lepší základní výbavou. „Pod kapotou je místo předchozího dvoulitru nový naftový motor 1,6 litru s šestistupňovou převodovkou s vyspělou elektronikou a novým bezpečnostním systémem,“ upřesnil Pěkný.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).