Menu Zavřít

Kellner dvacátým nejbohatším

28. 9. 2007
Autor: Euro.cz

Mezi stovkou nejbohatších lidí ze zemí střední a východní Evropy tři Češi

Mezi stovkou nejbohatších lidí v zemích střední a východní Evropy figurují tři Češi. Uvedla to minulé úterý Mladá fronta Dnes (MfD) s odvoláním na žebříček, který každoročně sestavuje polský týdeník Wprost. Nejvýše v pořadí je na dvacáté příčce Petr Kellner - hlavní postava finanční skupiny PPF - s odhadovaným majetkem 5,8 miliardy dolarů (přibližně 113 miliard korun).
Na seznam zařadil časopis ještě majitele holdingu Agrofert Andreje Babiše (70. příčka za miliardu dolarů) a vlastníka skupiny KKCG Karla Komárka, jenž s majetkem v hodnotě půl miliardy dolarů žebříček uzavírá. Komárek vystřídal spolumajitele OKD Zdeňka Bakalu, který po loňském stém místě z indexu vypadl.
V první dvacítce jsou kromě Kellnera výhradně miliardáři z Ruska a Ukrajiny, kteří vydělávají na těžbě a zpracování nerostných surovin. Nejbohatším mužem ze zemí bývalého socialistického bloku je prý Oleg Deripaska, jenž s majetkem třiceti miliard dolarů kontroluje největšího světového producenta hliníku UC Russian Aluminum. Druhou a třetí pozici rovněž obsadili Rusové. Roman Abramovič i Genadij Timčenko zbohatli na ropě.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).