Menu Zavřít

Když mrznout, tak stylově

10. 11. 2003
Autor: Euro.cz

MÓDNÍ NÁVRHÁŘI SE ROZHODLI NEBRAT V ÚVAHU TEPLOMĚR, A TAK JSOU MINISUKNĚ NEJŽHAVĚJŠÍM MÓDNÍM TRENDEM OD JARA AŽ DO ZIMY. POKUD SE TEDY ROZHODNETE, ŽE CHCETE BÝT ZA KAŽDOU CENU "IN", MĚLA BYSTE VĚDĚT, S ČÍM LETOS V ZIMĚ MINISUKNI KOMBINOVAT.

„Mini“ je v módě, ale může i zradit!

Pravda je, že spílání bezohledné Paní Módě není v tomto případě úplně na místě - jak často většina z nás absolvuje na mrazu delší cestu než z vytápěného auta do vytápěné budovy (a odpoledne totéž v obráceném pořadí)? Ani na nákupy už se většinou neplahočíme kilometry po zablácených chodnících (jako naše maminky, když potřebovaly sehnat maso na nedělní oběd), nýbrž všechno nakoupíme pěkně pohromadě v teple supermarketu. Sečteno a podtrženo: v běžném všedním dni se mrazům příliš nevystavujeme ani v zimě, takže nám žádné mrznutí v minisukni nehrozí.

POZOR NA NĚ!

Minisukně mohou být ale pro mnoho z nás zrádné i z jiných důvodů, než je venkovní teplota. Je samozřejmé, že majitelky nepříliš výstavních nohou si minisukně rády odpustí. Jsou ale chvíle i v životě šťastných dlouhonohých krasavic, kdy je lepší si volbu minisukně rozmyslet. Například přijímací pohovory do nového zaměstnání - budoucí nadřízení nemusí vědět, že vaše minisukně je letošním módním trendem, a mohou si ji vykládat jako znak neserióznosti. Totéž platí pro důležitá obchodní jednání, stejně jako pro daleké cesty či pro jiné situace, kde si nejste jista přijatelností tohoto oblečení. Pokud se vaše pochybnosti ukážou jako oprávněné, ztratíte navíc notnou dávku sebevědomí, a tak může být vaše „mini“ přímou příčinou neúspěchu.

SUKÉNKY VŠECH TYPŮ

Jste-li na rozpacích jaký typ minisukně zvolit, vězte, že letošní zimní móda nezakazuje nic, a můžete tedy volit svobodně, podle svého stylu a podle příležitosti, ke které se oblékáte. Velmi módní budou rockerské kožené minisukýnky, které působí jednoduše, jako kdybyste kolem sebe jen omotala pruh kůže - občas jsou dokonce zavinovací. Zipy, cvočky, černá barva, to je u tohoto typu sukní klasika, ale můžete také zvolit například elegantní béžovou nebo bílou variantu. Podobně jednoduché jsou minisukně z tvídu a dalších typicky zimních materiálů, a právě ty působí velmi zajímavě (kontrastem mezi poněkud mužsky, stroze působícím materiálem, a minisukní, která je znakem veselé a odvázané ženskosti). Dobrý tip. Místo těchto silných a pevných minisukní ale můžete zvolit i jejich opak - rozevláté krátké sukénky, často s výšivkami a flitry - asi tušíte, že především na večer. Tyto sukénky jsou velmi dívčí a hodí se tedy skutečně jen na dívčí nositelky (což není ani tak označení věku, jako spíš postavy a celkového stylu) - zatímco tvídovou minisukni silnější dámě odpustíte, ve vyšívané tylové sukénce by asi vypadala směšně. Nic nezkazíte elegantní a neutrální volbou, jíž jsou klasické měkké minisukně z hrubšího úpletu.

CO NAHORU, CO DOLŮ

Protože letošní móda přeje divokosti a extravaganci, můžete si k minisukním dovolit v postatě cokoliv, od strohého černého saka až po peleríny proplétané zlatými mašličkami a sojčími pírky. Hlavní je pohled do zrcadla. Pokud si „nahoru“ pořídíte něco nápadného a objemného (například pořádně huňatý obří svetr), budete asi vypadat jako ptáčátko - velká chlupatá koule, kterou jen stěží unesou nožičky, hůlčičky… Dbejte tedy na vyváženost linií, a pak už hledejte jen to, co vystihuje váš osobní styl. Například už zmiňovaná kombinace minisukně s kratším sakem pánského typu je velmi rafinovaná. Vyžaduje však boty na nízkém podpatku. Podobný efekt vyvolávají i pastelové kabátky á la 50. léta, které se nosí v rámci „stylu Jackie Kennedyové - Onassisové“. Právě k tomuto stylu se ale nehodí úplně krátké minisukně. Postupujte níže ke kolenům, pokud chcete působit jako příslušnice americké smetánky. Už několik let jsou hitem krátké bundičky, i ony jsou k minisukním ideálním doplňkem. Stejně tak ovšem nic nezkazíte, pokud si pořídíte klasický dlouhý kabát - zvláště jestli chcete být v soukromí sexy, ale na ulici spíše nenápadná.

BRAND24

ALESPOŇ O VÍKENDU

Letošní zima přeje kozačkám na vysokém podpatku s velmi špičatou špičkou. K minisukni návrháři doporučují i kozačky nad kolena. N a molech se objevily také návleky, které zahřejí lýtka, pokud preferujete i v zimě lodičky. Na ulici je zatím není moc vidět, ale je to natolik praktický nápad, že by se snad mohl i ujmout. Letos v zimě se opravdu můžete odvázat. Minisukně v divokých barvách nejsou všechno. Nosí se také tašky šílených tvarů a vzorů, komplety šál, čepic a rukavic s křiklavými vyplétanými zvířaty, či tvídové bekovky, které vypadají jako vytažené ze skříně vašeho pradědečka. Většina z nás si sice může dovolit odvázanější módu pouze o víkendu, ale i to je stále ještě lepší, než nic.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).