Když čepuje stát

26. ledna 2004, 00:00 - PETR BÝM, MARTIN SCHMARCZ
26. ledna 2004, 00:00

JAK TO VIDÍ PROFITTo se státu povedlo. Nejde ani tak o to, že nějak zmeškal vyjednat v Bruselu výjimku pro restaurace - neuspěli tu ani Francouzi. Hloupost je, že vůbec chce, aby hospodští platili nějakou daň z přidané hodnoty nebo aby přiznávali výši tržeb. Kontrola je u takového podnikání nemožná, a podle toho to také vypadá.

JAK TO VIDÍ PROFIT

To se státu povedlo. Nejde ani tak o to, že nějak zmeškal vyjednat v Bruselu výjimku pro restaurace - neuspěli tu ani Francouzi. Hloupost je, že vůbec chce, aby hospodští platili nějakou daň z přidané hodnoty nebo aby přiznávali výši tržeb. Kontrola je u takového podnikání nemožná, a podle toho to také vypadá. Mnohem lepší by bylo odvádět daň paušálem, podle počtu židlí, typu provozovny a umístění. Pak by měli restauratéři zisk dle zásluh a zákazníci ceny nepokřivené berními vymyšlenostmi.

Mohlo by vás zajímat

  • Rekola mění dopravu v českých městech

  • Roman Šmucler: Češky jsou posedlé zvětšováním prsou

  • Vinař Pavel Chrást: Víno se v Česku předražuje

  • Finance.cz pozvaly klienty na curling

  • Adam Hazdra: Třetina lidí je v práci nespokojených

  • Je o mě zájem, říká expremiér Jiří Paroubek v Euro TV

  • Pavel Ryba - muž, který Čechům prodá ročně tunu zlata

  • Majitel textilky Juta a senátor Hlavatý: V Senátu by…

  • Jan Hawelka: kavárenská hvězda z Mostu

Hry pro příležitostné hráče