Menu Zavřít

Kdo střeží náš signál

25. 11. 2002
Autor: Euro.cz

Lidé řídící telekomunikační společnosti, jejichž služby využíváme Mobilní operátor OSKAR Karla D. Stephens generální ředitelka Karla D. Stephens byla v květnu 2002 jmenována do funkce generální ředitelky společnosti Český Mobil, a. s. - provozující mobilní síť pod značkou Oskar.

Lidé řídící telekomunikační společnosti, jejichž služby využíváme

Mobilní operátor OSKAR

Karla D. Stephens

generální ředitelka

Karla D. Stephens byla v květnu 2002 jmenována do funkce generální ředitelky společnosti Český Mobil, a. s. - provozující mobilní síť pod značkou Oskar. Aktivně se podílela na vývoji a růstu již tří začínajících mobilních operátorů. V 90. letech zastávala nejrůznější vedoucí funkce, byla například ředitelkou prodeje a marketingu ve společnosti China Unicom. V letech 1996 až 1999 pracovala jako viceprezidentka prodeje, marketingu a nových projektů u společnosti MobiFon, provozující siť Connex v Rumunsku. Práci považuje za jednoho ze svých koníčků. Volný čas ráda tráví s manželem a synem, dovolenou si nejlépe vychutnají společně na chatě v Kanadě se dvěma německými dogami. Na otázku po životním krédu odpovídá: „Žij beze strachu.“

Mobilní operátor Eurotel

Terrence Valeski

generální ředitel

Terrence Valeski je od 1. prosince 2000 generálním ředitelem společnosti Eurotel Praha spol. s r. o. Před nástupem do společnosti Eurotel zastával pozici výkonného marketingového ředitele u britské společnosti BT Wireless (British Telecom). Do společnosti British Telecom nastoupil na tuto pozici v roce 1997. Navíc měl klíčovou roli při zavádění mobilních telekomunikačních služeb u jedné z největších amerických telekomunikačních společností Pacific Bell a byl zde prezidentem a generálním ředitelem pro oblast Severní Kalifornie. Pan Valeski má velmi kladný vztah k české kuchyni a pivu. Je ženatý a má dvě dospělé dcery, které žijí ve Spojených Státech. Rád poslouchá hudbu a miluje operu. Ve svém volném čase také hraje golf a tenis a ani lyže, včetně vodních, mu nejsou cizí.

Mobilní operátor T-Mobile

Roland Mahler

generální ředitel

Ing. Roland Mahler se narodil v německém Wormsu v roce 1949. Po ukončení studií na Technické vysoké škole v Darmstadtu v roce 1975 zahájil svoji kariéru v Deutsche Bundespost. O pět let později začal pracovat na spolkovém ministerstvu pošt a telekomunikací. Nejprve byl odpovědný za holdingy provozující satelitní komunikaci - Inmarsat a Eutelsat. Poté se stal tajemníkem náměstka ministra a v roce 1990 byl pověřen dohledem nad radiotelefonními službami ve společnosti Deutsche Telekom. V roce 1993 přešel do její dceřiné společnosti T-Mobil. Ve své poslední funkci v T-Mobilu se od roku 1998 jako výkonný ředitel pro strategii a vývoj nových produktů soustřeďoval především na záležitosti související s UMTS - bezdrátovou technologií třetí generace. Od září 2000 působí jako generální ředitel společnosti RadioMobil. Pan Mahler je ženatý a má dvě děti. V Praze žije již více než dva roky. Ze sportu se věnuje cykloturistice, obzvláště si oblíbil vyjížďky podél Vltavy nebo na Sázavu. Má rád klasickou hudbu, především Bacha, Mozarta a Beethovena. Pan Mahler také neobyčejně rád vaří.

Alternativní operátor GTS

Milan Rusnák

generální ředitel

Ing. Milan Rusnák se stal 1. května 2002 generálním ředitelem společnosti GTS v ČR, která vznikla sloučením KPNQwest Czechia a GTS Czech. Dosud působil od roku 2000 ve funkci generálního ředitele GTS Czech a ještě o dva roky dříve (1998) se ujal řízení společnosti Dattel. Začal svoji profesní dráhu ve sféře mezinárodního obchodu. V roce 1989 nastoupil do společnosti Telstra (OTC Australia), kde pracoval v oblasti mezinárodních vztahů a později v oddělení prodeje a marketingu. Od roku 1992 působil v investiční skupině této společnosti zaměřené na investice zejména v asijském regionu. Později působil v Kazachstánu, kde založil pobočku firmy Telstra a join venture s firmou Kazaktelecom - Satel zaměřenou na poskytování telekomunikačních služeb. V roce 1996 nastoupil do společnosti Global TeleSystems Group (GTS). Jeho úkolem bylo zajišťovat chod LTO operací v Kyjevě na Ukrajině. Poté, co GTS získala majoritní podíl ve firmě DATTEL, přijal Milan Rusnák řídící funkci v této společnosti. Mezi jeho velké záliby patří golf, lyžování a sport obecně.

Alternativní operátor eTel

Stefan Lager

generální ředitel

Stefan Lager přišel do eTelu Česká republika s mnohaletými zkušenostmi v alternativním telekomunikačním průmyslu ve Švédsku, USA a ve střední Evropě. Dříve pracoval pro Tele2, Cable & Wireless, Tele-Denmark International a Contactel ve funkci Chief Operating Officer. Z této pozice řídil rozvoj sítě, prodej & marketing a každodenní provoz firmy. Generálním ředitelem eTelu se stal v listopadu 2002. Stefan Lager je švédské národnosti a je držitelem certifikátu Masters of Science v oboru průmyslového inženýrství a managementu z Linköping Institute of Technology. Mezi jeho koníčky patří lyžování, potápění a golf. Jeho oblíbenou značkou auta je jakákoliv, která zvládne každý terén, je spolehlivá a má ekonomický provoz.

Alternativní operátor Contactel

Michal Čupa

generální ředitel

Michal Čupa je generálním ředitelem společnosti Contactel od roku 1999. Je odpovědný za celkové výsledky společnosti, strategické plánování, vztahy s akcionáři, jednání s Českým telekomunikačním úřadem a za speciální projekty. Ve svém předchozím zaměstnání pracoval ve společnosti Český Telecom. Od roku 1997 do roku 1999 zastával funkci výkonného viceprezidenta pro sítě a služby s přidanou hodnotou. V roce 1995, kdy byl Český Telecom (tehdy SPT TELECOM) částečně privatizován a do společnosti vstoupil strategický partner, konsorcium TelSource, byl Michal Čupa jmenován ředitelem pro rozvoj a provoz sítě (1995 - 1997) a stal se členem provozního výboru složeného ze dvou českých jednatelů jmenovaných vládou a tří zástupců strategického partnera. Podílel se na hlavních programech změn ve společnosti a na projektech BPR a OSS. V letech 1994 a 1995 pracoval jako ředitel pro rozvoj sítě. Předtím v roce 1994 vedl oddělení strategie. V oblasti telekomunikací pracoval Michal Čupa nejdříve ve společnosti Telekomunikační montáže Praha jako samostatný vývojový pracovník (1984 - 1988), poté zastával funkci manažera projektů (1989) a manažera marketingu (1991 - 1992). Michal Čupa mluví anglicky, německy a rusky. Získal tituly MBA na GSB University of Chicago a MBT na Delft University of Technology v Nizozemí. Je absolventem Českého vysokého učení technického v Praze. Rád poslouchá klasickou hudbu a jeho velkou zálibou je pilotování letadel.

Alternativní operátor Aliatel

Jiří Hubka

CONTENT24

generální ředitel

Vystudoval ČVUT Praha, katedru ekonomiky energetiky, obor ekonomika a řízení energetiky. Absolvoval dvouleté postgraduální studium: moderní ekonomické metody (VŠE), statistická analýza (ČVUT), právní aspekty podnikání (UK). V letech 1993-1995 pracoval na pozici obchodního zástupce CZECHPOL, a. s., kde se podílel na uskutečnění prvního nezávislého dovozu elektrické energie do České republiky. Od roku 1995 zastával funkci finančního ředitele První energetické, a. s. Od 1. ledna 1999 je členem dozorčí rady JČE, a. s. Od 26. června 1997 je předsedou představenstva společnosti Aliatel. Generálním ředitelem společnosti Aliatel byl jmenován dne 23. října 1998. Pan Hubka má dva dospělé syny a mezi jeho koníčky patří včelařství a práce na zahradě. Poslouchá vážnou hudbu a nedávno se stal čerstvým chovatelem štěněte. Mezi jeho oblíbená auta patří Volvo.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).