Každá třetí restaurace vykazuje nedostatky

13. srpna 2007, 00:00 - admin
13. srpna 2007, 00:00

Především nedodržování deklarované míry nápojů a hmotností pokrmů zůstávají nejčastějšími prohřešky českých hostinských. Inspektoři České obchodní inspekce letos v prvních šesti měsících roku zkontrolovali 3709 provozoven a obdobně jako v minulých letech zjistili porušení povinností stanovených zákonem v každém třetím zařízení.

Nejčastějším nedostatkem bylo právě porušení povinnosti nabízet nápoje a pokrmy ve správné míře či hmotnosti, což inspektoři zjistili v téměř 600 případech. Neseznámení s cenou se týkalo 350 případů a 335 kontrolních konzumací a nákupů bylo nesprávně účtováno.

Mohlo by vás zajímat

  • Jiří Strach: Nejsem kaskadér. Bál bych se vložit peníze…

  • Radomil Doležal z CzechTrade: Nejvíc náš těší, když…

  • Největší mýty o bolesti zad

  • Profesor Sameš: Porucha lícního nervu není legrace

  • Rekola mění dopravu v českých městech

  • Roman Šmucler: Češky jsou posedlé zvětšováním prsou

  • Vinař Pavel Chrást: Víno se v Česku předražuje

  • Finance.cz pozvaly klienty na curling

  • Adam Hazdra: Třetina lidí je v práci nespokojených

Hry pro příležitostné hráče