Každá třetí restaurace vykazuje nedostatky

13. srpna 2007, 00:00 - admin
13. srpna 2007, 00:00

Především nedodržování deklarované míry nápojů a hmotností pokrmů zůstávají nejčastějšími prohřešky českých hostinských. Inspektoři České obchodní inspekce letos v prvních šesti měsících roku zkontrolovali 3709 provozoven a obdobně jako v minulých letech zjistili porušení povinností stanovených zákonem v každém třetím zařízení.

Nejčastějším nedostatkem bylo právě porušení povinnosti nabízet nápoje a pokrmy ve správné míře či hmotnosti, což inspektoři zjistili v téměř 600 případech. Neseznámení s cenou se týkalo 350 případů a 335 kontrolních konzumací a nákupů bylo nesprávně účtováno.

Mohlo by vás zajímat

  • Majitel textilky Juta a senátor Hlavatý: V Senátu by…

  • Jan Hawelka: kavárenská hvězda z Mostu

  • Aleš Kučera: Chvíli potrvá, než se lidé naučí se státem…

  • Ondřej Kania: Otevřeme další dvě školy

  • Martin Burda: Bankám v Česku ujíždí vlak

  • Mnislav Zelený Atapana: Přítel amazonských indiánů

  • Jan Bílý: Nebuď uštvaný manažer. Buď král!

  • Jaroslav Žlábek: Na jedno nabití ujedeme 1000 kilometrů

  • Daniel Stein Kubín: Slova jsou jen slova, surf a poušť…

Hry pro příležitostné hráče