Menu Zavřít

Kavárníci zavřeli na protest proti zvýšení daně

29. 3. 2005
Autor: Euro.cz

Téměř všechny restaurace, kavárny a bary v historickém centru Bratislavy zůstaly minulou středu kolem poledne zavřené. Jejich majitelé tak protestovali proti trojnásobnému zvýšení poplatků za letní předzahrádky na veřejném prostranství. O nesouhlasu s výší poplatků zákazníky informovalo oznámení na dveřích 75 z 80 restauračních podniků.

„Důsledkem vyšších poplatků by byly vyšší ceny jídel a nápojů. Některé předzahrádky se neotevřou, jiné se možná otevřou, ale mnohem menší. Ty peníze se do městské kasy i tak nedostanou,“ řekl majitel restaurace Korzo Marian Voltemar z občanského sdružení Staroměstských kavárníků.

BRAND24

Radní městské části Bratislava-Staré Město od ledna zvýšili poplatek z deseti na 30 slovenských korun za metr čtvereční a den. Podle majitelů tím utrpí zákazníci i město, které ztratí svůj charakteristický letní ráz. Více než polovina z nich se obává, že kvůli vysokému poplatku dokonce zkrachují.

„Nebráníme se komunikaci s podnikateli, pokud nás o to oficiálně požádají. Podle nás je však cena 30 korun přiměřená. Dokonce jsme měli k dispozici výpočty, podle kterých by se dalo utáhnout i 50 korun,“ řekla mluvčí staroměstské radnice Monika Voleková.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).