Menu Zavřít

Karviná investuje do inženýrských sítí

5. 3. 2009
Autor: Euro.cz

Téměř 20 milionů korun investuje karvinská radnice do výstavby inženýrských sítí ve dvou lokalitách ve městě, které jsou určeny k bytové zástavbě. Ještě v letošním roce by tam soukromí developeři měli začít stavět rodinné domy.

BRAND24

„V městské části Mizerov vznikne 24domů, ve Fryštátě pak dalších třináct,“ řekla mluvčí karvinského magistrátu Šárka Swiderová. Město peníze na vybudování inženýrských sítí uvolnilo proto, že chce doměsta přilákat stavební firmy, protože v posledních letech ve městěstaví pouze soukromé osoby. Zároveň nechce, aby lidé Karvinou opouštělia hledali si bydlení v jiných městech. Vybudované inženýrské sítězůstanou po dokončení výstavby v majetku města. V Mizerově bude městoinvestovat zhruba 12 milionů korun, ve Fryštátě pak sítě přijdou na 7,6milionu korun.

V areálu bývalého zahradnictví v Karviné-Fryštátě v těsné blízkostizámeckého parku by v příštích letech měla vzniknout malá vilová čtvrť.Po dokončení výstavby tam bude celkem osm řadových a pět atriových domůs celkovou rozlohou 6500 metrů čtverečních. Stavba inženýrských sítízačala už na sklonku loňského roku a dokončena by mohla být letos napodzim. V městské části Karviná-Mizerov pak vznikne dalších 24 domků.Inženýrské sítě město dobuduje do poloviny letošního roku.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).