Menu Zavřít

Karlovy Vary prodají budovy přímému zájemci

18. 12. 2006
Autor: Euro.cz

Karlovy Vary prodají tři historické domy v Lázeňské ulici a nabídnou je přímému zájemci. To je zásadní rozdíl od prvního pokusu z listopadu, kdy chtěly objekty v centru lázní prodat ve výběrovém řízení. I když ho rada vyhodnotila a město vybralo od zájemců stomilionové jistiny, výběrové řízení bylo nakonec zrušeno (podrobnosti v Profitu č.

BRAND24

49/2006) „Nového zájemce o domy by měla pro město vybrat najatá poradenská firma,“ řekl náměstek primátorky Tomáš Hybner. Jaká budou přesná kritéria pro výběr, to zatím nedokázal náměstek specifikovat. „Bude mezi nimi podnikatelský záměr a cena za nemovitosti,“ uvedl. „Až budeme znát tohoto konkrétního zájemce, což by nemělo trvat dlouho, vyvěsíme záměr přímého prodeje, a tak se mohou ještě přihlásit případně i další uchazeči,“ dodal.

Za domy v centrální lázeňské části mohlo po vyhodnocení výběrového řízení město získat více než 110 milionů korun. Sídlí v nich například městské infocentrum, muzeum Zlatý klíč a klub Paderewski. Město ale už nechce do historických domů dále investovat. Rekonstrukce všech objektů by podle energetických auditů stála 60 milionů až 70 milionů korun.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).