Menu Zavřít

Kanalizace tří obcí bude stát 340 milionů

2. 12. 2008
Autor: Euro.cz

Stavba čistírny odpadních vod a kanalizace, která svede splaškovou vodu z tří slováckých obcí Tupesy, Zlechov a Břestek, bude stát nejméně 340 milionů korun.

Nákladný projekt odkanalizování Zlechovského potoka, jednoho z významných znečišťovatelů řeky Moravy, ale zřejmě začne nejdříve v roce 2010. Dosud se totiž obcím nepodařilo získat dotaci potřebnou k jeho financování. Řekl to starosta Tupes Oldřich Vávra. Nyní v potoce končí většina splašků z celé oblasti.

BRAND24

„Pokud se nesetkáme s žádnou překážkou, mohli bychom je mít v letních měsících roku 2009,“ uvedl Vávra. Samotné zahájení stavebních prací ale bude záviset na získání dotací.

Podle dokumentace pro územní řízení dosáhnou náklady nejméně 340 milionů. „Finanční náročnost té stavby zcela vylučuje předpoklad, že by ji obce mohly hradit ze svého rozpočtu,“ vysvětlil Vávra. S žádostmi o dotace je ale svazek dosud neúspěšný. „Bohužel přes řadu proklamací, které je možné si přečíst v novinách, jsme zatím takovýto zdroj nenalezli,“ doplnil tupeský starosta.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).