Menu Zavřít

Kalendář

7. 7. 2003
Autor: Euro.cz

od 7. 7. do 14. 7. 2003Pondělí 7. červenceV Ostravě, Domě kultury Vítkovice začíná výstava bonsají, která potrvá do neděle 13. července. Kontakt na pořadatele: tel. 597 489 111, 597 489 259Úterý 8. červenceKonzultační dny ministerstva pro místní rozvoj k bytové problematice se konají od 9.

od 7. 7. do 14. 7. 2003

Pondělí 7. července

V Ostravě, Domě kultury Vítkovice začíná výstava bonsají, která potrvá do neděle 13. července. Kontakt na pořadatele: tel. 597 489 111, 597 489 259

Úterý 8. července

Konzultační dny ministerstva pro místní rozvoj k bytové problematice se konají od 9.30 hod. v Praze, v Pařížské 4, ve velkém sálu divadla Image. Ministerstvo na základě dosavadních zkušeností nadále pořádá bezplatné konzultační dny zaměřené na metodicko-poradenskou činnost, a to zejména pro obce jako vlastníky bytového fondu, městské a krajské úřady, další organizace a orgány i občany.

Středa 9. července

V rámci cyklu Letní slavnosti staré hudby se v Bazilice sv. Jiří na Pražském hradě koná koncert s názvem Hudba katalánských katedrál. Vystoupí Compendio harmonic - španělský vokálně-instrumentální soubor.

Generace pražských německy píšících spisovatelů přelomu 19.-20. století je název vycházky, kterou pořádá vlastivědný útvar Pražské informační služby. Sraz je v 16.00 hodin u sochy Mistra J. Husa na Staroměstském nám. Vstup 40 Kč (Mgr. Zuzana Tlášková). Kontakt: tel. 221 714 152, 221 714 151

Čtvrtek 10. července

Na výstavišti v L ysé nad Labem začíná 9. ročník mezinárodní výstavy květin Českého zahrádkářského svazu Květy 2003. V ýstava potrvá do neděle 13. června. V edle vystavených exponátů nabízí i řadu doprovodných akcí, poradnu i možnost nákupu u desítek zahradnických firem z Čech a Moravy.

Sonic Weave Festival - přehlídka současné kanadské hudební scény je od 19.00 hodin na programu v klubu Roxy, Dlouhá 33, Praha 1. Vystoupí: Kid Koala, Tanya Tagaq Gillis and Michel Deveau, Alpha Yaya Diallo, Zubot and Dawson, Tasa, Les Batinses.

Začíná 10. Mezinárodní folklorní festival Klatovy, který potrvá do neděle 13. července. Ke klatovskému festivalu neodlučně patří tradiční klatovská pouť s lidovými výrobci a s bohatým krajovým občerstvením. V doprovodných programech se návštěvníci seznámí s tradičními lidovými řemesly a lidovými výrobci.

CUVÉE 2003 Ostrava-Nová výstava vín má být zahájena v Ostravě. Na termín od 10. do 12. července ji připravilo sdružení K.A.H.A.N. (jinak též klub amatérských hodnotitelů alkoholických nápojů). Zaměřená je na známková vína, cuvée, kupáže, asambláže. Místem konání bude hotel Atom, Zkrácená 2703, 700 30 Ostrava - Zábřeh.

Pátek 11. července

V Klatovech začíná 9. ročník regionální prodejní výstavy Podnikatelský karafiát. V ýstava, kterou pořádá Okresní hospodářská komora Klatovy, trvá do 13. června.

Začíná dvoudenní 8. Mezinárodní folklorní festival Mistřín.

Dvoudenní 10. ročník ROCKOVÉ LIPNICE open Air festival začínáv Letním Amfiteátru pod hradem v Lipnici nad Sázavou. Vystoupí kapely: No Name, Chinaski, Anna K., Žlutý pes, Ready Kirken, Mňaga a Žďorp, Peha, Morava, Rovkson, Vl. Mišík a Etc., České srdce a další. Kontakt na pořadatele: sport.bar.humpolec@centrum.

Sobota 12. července

Pekařská sobota se od 8.00 hodin koná v Dřevěném městečku V alašského muzea v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm. Režie programu: Milena Habustová, tel. 571 757 118, 604 370 436, e-mail: habustova@vmp.cz

Oslavy 30 let hotelu a vysílače Ještěd se konají na Ještědu. Mezi doprovodnými progamy oslav jsou hvězdicové výstupy na Ještěd (pěší i cyklo, každý účastník obdrží pamětní diplom), otevřený závod ve vynášení sudů piva na vrchol Ještědu (každý závodník si musí přinést krosnu či jinou pomůcku, na které sud ponese, sudy budou dodány organizátory; na každého kdo úspěšně vynese sud až na vrchol čekají lákavé odměny), slavnostní vyhlášení Soutěže stovkařů, výstup na Mt. Everest (zkuste si zdolat převýšení s jakým se musí vypořádat horolezci při výstupu na nejvyšší horu světa). Pořádá: Jizersko-ještědský horský spolek, kontakt: e-mail: horskyspolek@volny.cz

Závody automobilů do vrchu se konají ve Slavkově u Brna.

Pivní slavnosti - tradiční setkání s bohatým občerstvením a dobrou zábavou - se konají na fotbalovém stadionu v Žamberku.

Neděle 13. července

Mezinárodní koupací den na Labi, do něhož se v České republice zapojilo deset míst. Ve Špindlerově Mlýně je tato akce nazvaná Slavnosti Labe (zde také bude u velkého kaštanu na náměstí od 14.00 hod. připomenutí 210. výročí založení Špindlerova Mlýna), V Jaroměři je Mezinárodní koupací den na Labi nazvaný Živé Labe - před osvěžujícím koupáním proběhne brigáda na naučné stezce.

Poslední den, kdy má veřejnost mimořádnou příležitost prohlédnout si ve Starém královském paláci na Pražském hradě jednu z nejvýznamnějších národních kulturních památek - symbol českých dějin a státnosti - originály českých korunovačních klenotů. Přístup k prohlídce je jižními zahradami Pražského hradu.

Veterán Salon 2003 - výstava historických vozidel, Veteran Burza a Veteran Art - výstava obrazů, které organizuje Auto Štangl, se koná na Pražském výstavišti v Holešovicích.

BRAND24

Pondělí 14. července

Tento den byl vyhlášen Mezinárodním dnem alternativ ke spalovnám. Vyhlásila ho mezinárodní síť GAIA (Global Aliance for Incineration Alternatives), v ČR na tento den řadu akcí ekologické sdružení Arnika, na programu je téma Toxické látky a odpady. Kontakt na pořadatele: Jindřich Petrlík, tel.: 222 781 471, e-mail: toxic@arnika.org

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).