Menu Zavřít

Kadeřnici chybí právní opora

12. 7. 2004
Autor: Euro.cz

"Znovu předložíme zákon o registrovaném partnerství osob stejného pohlaví," hlásá Střednědobý program ČSSD. Přestože ministerstvo spravedlnosti návrh vypracovalo, vláda se jím odmítla zabývat. A tak vznikla poslanecká iniciativa, která se zatím probojovala do druhého čtení. Vláda k ní zaujala neutrální stanovisko.

„Znovu předložíme zákon o registrovaném partnerství osob stejného pohlaví,“ hlásá Střednědobý program ČSSD. Přestože ministerstvo spravedlnosti návrh vypracovalo, vláda se jím odmítla zabývat. A tak vznikla poslanecká iniciativa, která se zatím probojovala do druhého čtení. Vláda k ní zaujala neutrální stanovisko.

BRAND24

Někteří příslušníci homosexuální menšiny jsou postojem ČSSD rozčarováni. „V odstupující vládě mají sociální demokraté jasnou majoritu, přesto nedokázali říct, že zákon patří mezi jejich priority, jak nám slibovali před volbami. Přestože jsem pravicově založená, tak především kvůli tomu jsem v parlamentních volbách volila právě sociální demokracii,“ říká soukromá kadeřnice z Prahy, která si přeje (tak jako mnoho jiných) zůstat v anonymitě.

Soukromá kadeřnice říká, že ačkoli pro podnikání nejsou v ČR nejideálnější podmínky, zvládnout se to dá. Horší však pro ni je, zeji vláda, která po dvou letech odstupuje, nezajistila žádné právní zabezpečení v osobním životě.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).