Menu Zavřít

K podvodům obezřetněji

31. 1. 2008
Autor: Euro.cz

České pojišťovny

BRAND24

Pojišťovny se mohou radovat. Investice do odhalování pojistných podvodů se jim vyplácí. Například Česká pojišťovna odhalila v loňském roce přes sedm set případů. Podvodníci po ní chtěli 264 milionů korun. Největší část přitom tvořily „podfuky“ na pojištění motorových vozidel a na pojištění majetku, tvrdí mluvčí Václav Bálek.
Úspěchy v odhalování nezákonných machinací s pojistnou smlouvou mají i další společnosti. ČSOB pojišťovna hlásí odhalené podvody v roce 2007 za 27 milionů. „Tato částka však ještě může vzrůst, protože některá šetření nebyla dosud dokončena,“ poznamenal mediální zástupce pojišťovny Michal Urban. Podvodníky se daří odhalovat stále častěji i díky účinnějšímu softwaru, který ČSOB používá od roku 2006.
I Kooperativa neváhala investovat do nového systému databází, jenž je pro odhalování podvodů nezbytný „Čísla za rok 2007 zatím nejsou kompletní, ale již teď můžeme konstatovat, že uchráněná hodnota bude jistě vyšší než zhruba 60 milionů v roce 2006,“ konstatoval mluvčí Kooperativy Marek Vích.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).