Menu Zavřít

Jste pro tzv. milionářskou daň?

2. 9. 2002
Autor: Euro.cz

Duelne Hana Marvanová, místopředsedkyně PS za US-DEU Nebylo by dobré, aby pod tíhou povodní došlo k trvalému zvýšení daňové kvóty. To bych nazvala nežádoucím, plíživým zvyšováním daňového zatížení, což by bylo pro nás samozřejmě nepřijatelné.

Duel

ne

Hana Marvanová, místopředsedkyně PS za US-DEU

Nebylo by dobré, aby pod tíhou povodní došlo k trvalému zvýšení daňové kvóty. To bych nazvala nežádoucím, plíživým zvyšováním daňového zatížení, což by bylo pro nás samozřejmě nepřijatelné. V našem programu je snížení daňového zatížení, to znamená, že přednost má jiný způsob hrazení povodňových škod. Na prvním místě je hledání úspor ve státním aparátu a zapojení příjmů z privatizace. Teprve potom se může přemýšlet, zda přenést zátěž na obyvatelstvo.

ano

BRAND24

Milan Štěch předseda ČMKOS

Daňové pásmo pro bohaté je u nás nehorázně nízké, mám za to, že ze zemí OECD je to jen Česká republika a Nový Zéland, kde je horní hranice sazby pouze 32 procent. Je to exces v našem daňovém systému, k němuž nikdy nemělo dojít. Byl jsem proti, když se v roce 1999 pásmo snižovalo a jeho návrat na 37 procent pokládám za rozumný. Vždyť ti lidé by do příjmu 970 tisíc měli daně stejné jako ostatní, 37 procenty by se jim danila jen částka nad tento příjem. T o není nic nemravného.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).