Menu Zavřít

Jediný cíl: Vyšší daně

24. 1. 2005
Autor: Euro.cz

Z ankety Hospodářské komory Nový zákon o zaměstnanosti je nastaven tak, aby státu opět pomohl vybírat vyšší daně. Firmy by rády přijaly nové zaměstnance, ale daňové zatížení pracovní síly je neúnosné. Firma oproti živnostníkovi odevzdá navíc 93 tisíc korun za zaměstnance ročně na odvodech na sociálku a zdravotní pojištění.

Z ankety Hospodářské komory

Nový zákon o zaměstnanosti je nastaven tak, aby státu opět pomohl vybírat vyšší daně. Firmy by rády přijaly nové zaměstnance, ale daňové zatížení pracovní síly je neúnosné. Firma oproti živnostníkovi odevzdá navíc 93 tisíc korun za zaměstnance ročně na odvodech na sociálku a zdravotní pojištění. To je hlavní důvod nového zákona - vyšší výběr daní. Je pravda, že mnoho zejména stavebních firem zneužívá „ičařů“ ke tvorbě svých velkých zisků. Ale řešením není pokutovat všechny.

BRAND24

Zeptal jsem se na ministerstvu práce a sociálních věcí, jak a kde si mohu ověřit, zda subdodavatelská firma má zaměstnance a ne „ičaře“, či zda nám pomůže čestné prohlášení subdodavatele, že práce vykonává svými zaměstnanci. Bylo nám odpovězeno krásně byrokraticky, že pokutu dostanou oba.

Zákon o zaměstnanosti nemá vazbu na zákoník práce, který by měl řešit možnost sezonních prací.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).