Menu Zavřít

Jeden den podnikatele: Kateřina Kadlecová

10. 9. 2012
Autor: archív

Jak tráví čeští podnikatelé typický den? Dnes se našemu časopisu svěřila se svým rozvrhem Kateřina Kadlecová, ředitelka a spolumajitelka firmy USSPA.

V 6.45 začíná hrát rádio, předpověď počasí a zprávy jsou naším každodenním budíčkem. Po několika letech vstávání k dítěti si noci prospané v kuse stále vážím jako malého zázraku. Bertíkovi je teď už pět let a nějaký čas řešíme obrácený problém: ráno se mu nechce vstávat a jít do školky. S manželem pracujeme společně v naší rodinné firmě, takže máme většinou sladěný režim, a to je příjemné. O buzení syna a další potřebné ranní úkony se operativně dělíme. Výhodou je, že cesta do školky je stejně jako cesta do práce otázkou pěti minut. Takže kolem osmé hodiny přijíždíme do kanceláře. Pokud nemám jednání mimo firmu, bývá ranní program v práci podobný. Obejdu kanceláře, se všemi se pozdravím a probereme aktuální témata. Následně projdu poštu a vyřizuji e-maily, u čehož většinou snídám.

Dnes vše probíhá rychle, protože už na devátou hodinu máme svolané zaměstnance. Interní komunikaci přikládáme velký význam. Všichni se shromáždili v první výrobní hale, kde jim představuji personální a organizační změny, které jsme se rozhodli přijmout. Posílili jsme řízení výroby v několika směrech, změny nastaly i v obchodním oddělení. Dnešnímu shromáždění předcházela minulý týden jednání s dotčenými osobami a vedoucími oddělení. Zásadní změny chystáme ve své dceřiné pobočce ve Španělsku, a tak jsem při této příležitosti mohla všem zaměstnancům oficiálně představit jejího nového ředitele. Ten je u nás momentálně na měsíčním školení, na konci září se ujme funkce.

Dobrý den

Právě španělskému řediteli se věnuji po zbytek dopoledne. Řešíme naši dlouhodobou marketingovou strategii a procházíme doposud uskutečněné aktivity ve Španělsku.

Na oběd si společně s manželem zajedeme do pět kilometrů vzdáleného Letohradu. Přestože oběd většinou řešíme rychlými hotovkami, je to už díky samotné cestě a změně prostředí pro nás žádoucí odreagování.

Odpoledne zase zpět k počítači. Následuje schůzka na vývoji. Náš designér právě dokončuje několik nových produktů najednou a je potřeba rozhodnout pár zbývajících detailů, aby vše bylo připravené na zítřejší focení. Závěrečná fáze bývá u podobných projektů vždy hektická. Nejinak je tomu i v tomto případě, už za tři týdny budeme novinky uvádět během veletrhu na trh a do té doby potřebujeme mít hotové nejen katalogy. Právě nad rozpracovanými aktualizacemi katalogů se poté scházím s marketingovou manažerkou a grafičkou. Probíráme také harmonogram zítřejšího focení, expozici na veletrh, novou microsite pro Swim Spa a další rozpracované projekty.

Mezi poslední várkou e-mailů ještě s novým španělským kolegou diskutujeme o jeho zkušenostech s různými obchodními strategiemi. Po šesté hodině na závěr ještě zabrousíme na zásadní téma rozdílů české a španělské kuchyně. Byl to dobrý den.

Večerníček a vířivka

A teď už rychle vyzvednout syna u rodičů. Oba donedávna ve firmě aktivně působili, a tak než odjedeme, probíráme všechny novinky z firmy. Po cestě domů nám Bertík vylíčí, jak se měl ve školce, co prováděl s babičkou a prababičkou, jak sportoval s dědou. Doma okamžitě vybíhá na terasu a jde se vykoupat do plavecké Swim Spa, ostatně jako každý den, pokud nepadají trakaře. Podvečer se plně točí kolem našeho syna. Když se dostaneme domů dříve, jedeme na golf či na tenis nebo se na zahradě jezdí na kole, kope do balonu. Dnes už moc času nemáme. Po večeři, večerníčku a nezbytných hrách na iPadu nastupuje večerní rituál zakončený pohádkou na dobrou noc. Pak si ještě chvilku v posteli povídáme, což jsou ty nejúžasnější momenty z celého dne.

BRAND24

Jakmile usne, vytratím se z pokojíčku. Konečně máme čas si popovídat s manželem. Máme sice společnou kancelář, ale většinou se v ní celý den míjíme. Teprve večer máme možnost probrat nejrůznější záležitosti, které jsme za celý den řešili nebo které je třeba vyřešit. Ostatně po večerech, víkendech a dovolených většinou vznikají ta nejzásadnější strategická rozhodnutí naší firmy.

Snažíme se samozřejmě žít i něčím jiným než firmou. Rádi si večer pustíme film, a když se zadaří, užijeme si to příjemné, kolem čeho se točí naše práce – báječnou půlhodinku ve vířivce, ideálně se skleničkou španělského červeného vína. Chvíli před půlnocí usínám.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).