Menu Zavřít

JE NÁS MOC

16. 2. 2004
Autor: Euro.cz

Lidové novinyJe nás víc, a já vím o kolik, bylo to v novinách. Snad každý jsme nějak hloupý a naše hloupost je kontinuální, je to něco jako celá filozofická soustava. Když někdo, například, prosazuje stavbu jezů na dolním Labi jen kvůli dopravě něčeho, co zdaleka nemá cenu toho Labe, bude to jistě člověk, jenž navrhuje, aby se úbytek Čechů vyrovnával dovozem cizinců.

Trafika Lidové noviny

Je nás víc, a já vím o kolik, bylo to v novinách. Snad každý jsme nějak hloupý a naše hloupost je kontinuální, je to něco jako celá filozofická soustava. Když někdo, například, prosazuje stavbu jezů na dolním Labi jen kvůli dopravě něčeho, co zdaleka nemá cenu toho Labe, bude to jistě člověk, jenž navrhuje, aby se úbytek Čechů vyrovnával dovozem cizinců. Cizincové jsou lidé nižšího řádu: mají místo našich lidí, jichž je však nadbytek, kopat kanály, dělat na stavbách, čistit ulice a podobně. Já si proti tomu myslím, že každá organická společnost má si všecko kolem sebe udělat svými lidmi. Pozor: nemám nic proti cizincům, když tu jsou, jsem jen proti tomu, aby přicházeli další. To je rozdíl! Cizincové přišlí ze země, kde něco nesměli, začnou tu zemi, kde to smějí, kazit. Nechoď kamsi za lepším, doma zlepšuj!

LÉKÁRNÍCI ZMATKY NEZPŮSOBUJÍ

Trafika

BRAND24

Právo

Ptáte se, proč se „běžné léky“ nedají koupit u benzinových pump. Teoreticky dají, ale pro jejich majitele to není ten správný kšeft. Musí totiž dodržet všechny cenové regulace, stejně jako lékárny, a proškolit alespoň jednoho odpovědného pracovníka. Prostě na tom nemohou vydělat tak, jako na všem ostatním. Fakt, že pro léčiva chodíte do lékáren, ale chrání především vás, protože se vám věnuje pouze a jen odborný personál. Nechtěla bych, aby mě operoval řezník, abych maso kupovala v zelenině, rajčata v lékárně a léky v drogerii. Právem se rozčilujete nad krachem zdravotních pojišťoven v 90. letech, ale nezaplatili jste je vy, pacienti. Dluhy zůstaly lékárnám, kterým nikdo vydané léky neproplatil. Dodnes má řada kolegů neuhrazené pohledávky (patřím mezi ně i já), které budou muset nakonec ještě zdanit. Tehdy jsme poskytovali léčiva i klientům krachujících pojišťoven, byť jsme tušili, že je spíše darujeme. Lékárníci nejsou vaši nepřátelé, jsou součástí stejného systému jako všichni ostatní a s vámi, pacienty, máme společného víc, než si myslíte. n

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).