Menu Zavřít

Jde o osobní antipatie

12. 2. 2007
Autor: Euro.cz

STAROSTKA OLGA VAVŘÍNOVÁ:Je pravdivé tvrzení, že jste na společnost Trigema vyvíjela nátlak?Měli jsme dojem, že naopak zaměstnanec firmy Trigema vyvíjel nátlak na nás. Nemyslím si, že tato kauza vznikla proto, že to Trigema plánovala.

STAROSTKA OLGA VAVŘÍNOVÁ: Je pravdivé tvrzení, že jste na společnost Trigema vyvíjela nátlak?

Měli jsme dojem, že naopak zaměstnanec firmy Trigema vyvíjel nátlak na nás. Nemyslím si, že tato kauza vznikla proto, že to Trigema plánovala. Spíš se domnívám, že jde o osobní antipatie jednoho zaměstnance vůči mojí osobě a jeho snahu „mstít se“ za moje aktivity ohledně výstavby náměstí.

Zavázala jste se vzdát se práva odvolání za tento dar?

Toto tvrzení naprosto odmítám. O zmíněném „daru“ jsme diskutovali pouze se zaměstnancem společnosti Trigema, který sám na místě s pomocí svého právníka sepsal dokument nazvaný „závazek“ a předložil nám jej k podepsání. Dokument jsem podepsala v dobré víře, že se jedná o oboustranně výhodnou dohodu. Bohužel až následně jsem si uvědomila, že tento dokument byl záměrně formulován tak, aby byl použitelný proti mně. Očekávala jsem, že bude zájem naše vztahy spíše zlepšit, než je podobnými obviněními hnát do extrému.

Budete se na zastupitelstvu darem ještě zabývat?

Předpokládám, že ne. Po obvinění z vydírání jsme jasně řekli, že za těchto podmínek nemáme o „dar“ zájem. Jen si dovolím podotknout, že naši část dohody (vzdání se práva na odvolání) jsme splnili a Trigema na tom jistě neprodělala.

Proč byla vyhlášena stavební uzávěra na pozemcích, které jsou obklopeny vyrůstající nebo plánovanou zástavbou?

Stavební uzávěra není pro město, jeho obyvatele a nakonec ani pro investory negativním počinem. Pozemky určené k zástavbě budou nadále stavebními. Město má zájem řešit věci více koncepčně.

Myslíte si, že dotčená stavební uzávěra byla vyhlášena v souladu se zákonem?

Nejsme zdaleka první město, které vyhlásilo stavební uzávěru. Stavební uzávěra byla konzultována s ministerstvem pro místní rozvoj a právníkem. Její vyhlášení je plně v kompetenci rady města a ta je jednomyslně odsouhlasila.

BRAND24

Proč se uzávěra nevztahuje na pozemky patřící firmě Lipchat? Pozemek firmy Lipchat má velikost 484 čtverečních metrů a nejen on je zatížen černou skládkou, která se nyní odtěžuje. Jakákoli výstavba bude možná až po rekultivaci této lokality. Je pravda, že jste se neúspěšně ucházela o pozici ve společnosti Trigema společně se svým manželem?**

Já ani můj manžel jsme nikdy nebyli účastníky žádného výběrového řízení ani jsme se o žádnou pozici v Trigemě nijak jinak neucházeli. Vzhledem k mým názorům na přestavbu náměstí, kterou společnost Trigema realizovala, bych asi musela být hodně rozpolcenou osobností, abych se u nich ucházela o práci.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).