Menu Zavřít

Jano, natoč to

12. 5. 2014
Autor: Redakce

Mezi úkoly, které Rychlé tužky České televizi nezávidí, je zákonná povinnost odvysílat předvolební spoty k volbám do EU. Vydržet sledovat jejich celý blok může snad jen masochista libující si v utrpení adeptů na křeslo europoslance cokoliv kloudného říct.

Jenže co může vyvolávat až fyzické utrpení, poslouží jednou historikům, kteří obskurní homevideo za půl století mohou právem považovat za jeden z myšlenkových proudů vyjadřujících naše vnímání EU. V tomto ohledu všechny ty mluvící hlavy digitálně naklíčované na pozadí Hradčan zas tak srandovní nejsou.

Z Jany Volfové v burce, která jménem České suverenity brojí proti domnělé islamizaci, věru Marine Le Penová nikdy nebude. Ani vzezřením, ani intelektem. Jasně že si ani někdejší poradkyně Miloše Zemana sama nemyslí, že by jí to v burce slušelo. Ale nějak si vzala do hlavy, že téma „klanění Alláhovi“ jí přihodí pár hlasů.

Totéž si myslí i známý židobijec Adam B. Bartoš, jehož seznam pravdoláskařů Václav Klaus označil za geniální. Ano, tentýž Klaus, který kázal na mítincích Jany Bobošíkové, do jejíž stáje se Volfová přidala.

Dalo by se nad tím mávnout rukou s tím, že bloudy a posedlé má každá společnost. Problém je v tom, že je jich nějak moc. Až si historici za půl století spočítají, že hezkých pár tisíc hlasů v eurovolbách získali lidé, kteří si vážně myslí, že nás ovládají židobolševici a musulmani, už to taková bžunda nebude.


Čtěte další komentáře Blahoslava Hrušky:

Paroháč z Luční

Neúnosný neúnos

BRAND24

Viktorův hattrick


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).