Menu Zavřít

Jana Havlingerová: ČSSD došly ženy

25. 8. 2014
Autor: Anna Vacková, E15

Sociální demokracii vyděsila vlastní odvaha. Její členové si ve stranickém referendu odhlasovali zavedení čtyřicetiprocentních kvót pro počet žen na kandidátkách v krajských a sněmovních volbách, předsedové krajských výkonných výborů ČSSD horečně přemýšlejí, jak výsledek obejít. V čem je problém? Podle hejtmana a šéfa jihočeské sociální demokracie Jiřího Zimoly v tom, kde ženy vzít, když nejsou.

Tak se všichni upínají k jaru příštího roku, kdy se má konat sjezd ČSSD. Tam by se měly měnit stranické stanovy, bez jejich změny ženská kvóta platit nebude. Že kvóty nebo princip loajality nesmí nahrazovat princip odbornosti, zase najednou hlásá předseda jihomoravské ČSSD Zdeněk Dufek: „Jirka Dienstbier určitě něco vymyslí,“ doufá. Tak určitě. Na genderové otázky je pan ministr machr.

Rozpadající se památky, na jejichž opravu a údržbu nemají majitelé peníze, by měl rekonstruovat stát a vynaložené náklady následně vymáhat od vlastníků. Pokud by nebyli schopni zaplatit, měly by být památky vyvlastněny, soudí zástupce ombudsmanky, bývalý sociálnědemokratický poslanec Stanislav Křeček. Není nad to, když v úřadu, jehož posláním je bránit občany před zvůlí státních institucí, velí člověk, kterému jsou vlastnická práva šumafuk.

Jednička kandidátky hnutí ANO v Praze, Adriana Krnáčová, hodlá v případě vítězství v komunálních volbách napochodovat na pražský magistrát i se svým psem Jodou. V závěsu za nimi přijdou na radnici i všichni jediové se světelným mečem, a vymetou odtud Dartha Vadera, svěřila se Krnáčová tisku. Voličům ale ukáže i vlídnou tvář – nebude sice rozdávat koblihy, ale bude točit zmrzlinu.


Čtěte také:

BRAND24

Volby ve Středních Čechách – Největší otazník visí nad výsledkem ANO

Jurečka: Dienstbier asi nepochopil, že je ve vládě

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).