Menu Zavřít

Jaklovic amina

6. 5. 2013
Autor: Redakce

Pučálkovic amina je pěkná dětská knížka od herce Jindřicha Plachty, kde chce rodina poštovního úředníka vychovat štěně, ale nedopatřením se z něj nakonec stane žirafa, kterou pak pan Pučálek vodí na procházky. Jednu aminu mají i u Jaklů. Ano, jak víme z e-mailu, který o víkendu zveřejnil právník Pavel Hasenkopf, právě takto familiárně Klausův věrný služebník Ladislav Jakl říká amnestii.

Věc je zamotaná. Hasenkopf prý autorem aminy není, ví, kdo ji spáchal, ale chce, aby to raději řekl Miloš Zeman, kterému na Hrad doručil přísně tajný šanon s kompromaty. A pan prezident již pečlivě studuje, jak jsme z Hradu byli ujištěni. My, prostí poddaní, ale o nic nepřijdeme, i když se prezident rozhodne věc nekomentovat. Když prý autora aminy neprozradí Zeman, oblaží nás pravdou sám Hasenkopf. Člověk, kterého „Láďa“ po e-mailu loni v říjnu úkoloval a soudě podle strohého tónu zprávy se amina řešila již předtím.

Kdo jiný ještě na Hrad posílal své návrhy? Hasenkopf tvrdí, že lidé z ministerstva spravedlnosti. Již dříve se spekulovalo o Zdeňku Koudelkovi, státním zástupci a někdejším poslanci ČSSD, který na ministerstvu stážoval. Stojí za připomenutí, že loni v březnu zkoušel Klaus Koudelku neúspěšně protlačit na ústavního soudce.

Jestli se Zeman nebo Hasenkopf teď vytasí zrovna s Koudelkou, jisté není. Člověk je to ale mimořádně pracovitý a rychlý. Posuďte sami. Amnestii Klaus vyhlásil na státní svátek 1. ledna 2013 ve 13 hodin. Komentářová stránka deníku Právo se uzavírala kolem páté hodiny (autor Rychlých tužek v Právu před lety pracoval a uzávěrky se jistě nezměnily). Což znamená, že editor zvedl telefon řekněme v 13,30, hned se Koudelkovi dovolal, ten svátek nesvátek nelenil, sedl k počítači a za další dvě, maximálně tři hodiny poslal do Práva komentář včetně přesných čísel vězňů, kterých se amnestie týká.

Zdá se vám to nemožné? Také si myslíte, že mnohem pravděpodobněji měl Koudelka komentář (který se mimochodem objevil také na Klausově webu) v šuplíku hotový ještě před Silvestrem? Tak to jste v zajetí opravdu zlých pomluv. Kdo ví – možná že je pravým důvodem, proč se k amině jako autor nikdo nehlásí fakt, že každý na Hrad poslal svou verzi a z každého návrhu si Klaus a jeho blízcí vybrali, co se jim líbilo. Místo promyšlené amnestie pak měli zpackanou aminu. Vida, u Jaklů to možná chodí úplně stejně jako u Pučálků.


Čtěte další komentářa Blahoslava Hrušky

Lepší Björk v hrsti

Kurz oblbování, lekce 1: delfín

BRAND24

Prachy v Luxu


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).