Menu Zavřít

Jak to vidí Profit

21. 7. 2003
Autor: Euro.cz

Na krach není pojistkaJe léto a tedy sezona krachů cestovních kanceláří. Jako každý rok je veřejnost pobouřena a státní úředníci slibují přísnější "zajišťovací" zákon. Jasně, zaplatit dovolenou a vrátit se domů postrkem je k naštvání. Jasně, že stát se musí snažit, aby se cestování nestalo hazardní loterií.

Na krach není pojistka

Je léto a tedy sezona krachů cestovních kanceláří. Jako každý rok je veřejnost pobouřena a státní úředníci slibují přísnější „zajišťovací“ zákon. Jasně, zaplatit dovolenou a vrátit se domů postrkem je k naštvání. Jasně, že stát se musí snažit, aby se cestování nestalo hazardní loterií. Neděláme si ale iluze, že by proti riziku ztráty peněz v cestovatelské ruletě stoprocentně pomohl jakkoli přísný zákon. Tedy kromě uzavření hranic. Zbývá jediné: cestovat s osvědčenými firmami.

Vraťte hrady šlechtě

Je to náramný paradox. Stát se zuby nehty brání vracet majetek šlechtických rodů Kinských, W alderodů či Coloredo-Mansfeldů, přitom sám nemůže najít peníze na údržbu zámků a hradů ve svém vlastnictví. Ministr kultury může být vděčný svým předchůdcům, že vydali kostely církvím. Na jejich provoz teď nemusí doplácet, potřebné miliony dodávají věřící ze svého. Máme pro něj radu: Nebojovat se šlechtou o majetek, ale hodit jí ho na krk. Ať se panstvo stará.

BRAND24

Fata morgana

Za překročení jakéhokoli rozpočtu o tisíc procent by vedení každé soukromé firmy letělo, ani by nestihlo počítat schody. Bohužel, u volených zástupců to nejde tak snadno. Spočítat jim to můžeme jen jednou za čtyři roky, a to ještě za splnění dvou podmínek. Že se o jejich bídném šafářování včas dozvíme a že existuje solidní náhrada. T o první není vždy jisté, druhé se jeví býti nemožným. Kdo ještě věří v nezkorumpovanost mužů na radnicích? Žádáme alespoň jedno: Za tuhle pražskou lumpárnu by měl jít někdo sedět.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).