Menu Zavřít

JAK TO VIDÍ PROFIT

13. 4. 2004
Autor: Euro.cz

Docela chápeme, že železniční odbory si chtějí vynutit půlmiliardu na své odchodné. Vždyť to mají od vlády slíbené. Zato nechápeme, z jakého důvodu by vůbec železničáři měli dostávat nějaké vyrovnání důchodu. V tomto státě odchází předčasně na odpočinek řada lidí, pro něž už jejich firmy nemají místo.

Železničáři rentiéry

Docela chápeme, že železniční odbory si chtějí vynutit půlmiliardu na své odchodné. Vždyť to mají od vlády slíbené. Zato nechápeme, z jakého důvodu by vůbec železničáři měli dostávat nějaké vyrovnání důchodu. V tomto státě odchází předčasně na odpočinek řada lidí, pro něž už jejich firmy nemají místo. A platí za to tím, že dostávají menší penzi. K čemu se výplaty předčasných důchodů snižovaly, když silné nátlakové skupiny dostanou od státu kompenzaci? Železničáři budou žít jako rentiéři na úkor druhých.

BRAND24

Klausův Ústavní soud

Tak už tady máme první ovoce Klausova přebudovávání Ústavního soudu. Dokud šlo o tzv. „Havlův soud“, jak ústavní stolici ironicky nazývali poslanci ODS, tak zpravidla podporoval liberalizační návrhy pravicových zákonodárců. A vida, jakmile tu máme soud „pestrobarevný“, jak si přál nový prezident, ODS narazila na socialistu Rychetského. Ten je samozřejmě jako někdejší vicepremiér pro legislativu za tento právní paskvil spoluzodpovědný. Měli jsme pravdu, když jsme říkali, že Klaus měl volit uvážlivěji.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).