Menu Zavřít

Jak to vidí Profit

9. 6. 2003
Autor: Euro.cz

Nepochopení pro snyJe neuvěřitelné, co tolika autorům na akci Český sen tak vadí. Že na něj státní fond kinematografie půjčil milion korun? Ale vždyť je tu od toho a tyhle peníze se navíc nejspíš bohatě vrátí. Stejně jako České televizi, která "investovala" pár minut vysílacího času v ceně několika set tisíc a získá celovečerní film, který slibuje vysokou sledovanost.

Nepochopení pro sny

Je neuvěřitelné, co tolika autorům na akci Český sen tak vadí. Že na něj státní fond kinematografie půjčil milion korun? Ale vždyť je tu od toho a tyhle peníze se navíc nejspíš bohatě vrátí. Stejně jako České televizi, která „investovala“ pár minut vysílacího času v ceně několika set tisíc a získá celovečerní film, který slibuje vysokou sledovanost. A že si autoři dělají z lidí blázny? Spíše tu jde o originální a seriózní sondu, co vše dokáže reklama. Ostatně právě reklamní agentury musely nést největší část rozpočtu. A vůbec: Krach Českého snu je i poučný. Napálené to stálo jen lístky na autobus - třeba díky tomu ušetří příště tisíce za špatné nákupy.

Bouře? No a co

Nedivíme se odborářům, že se bouří. Kdyby tak nečinili, nebyli by odboráři. Jsme ovšem zvědavi, jak budou reagovat, až se jednou najde vláda, která skutečně řízne do živého - a dříve, či později k tomu musí dojít. Zpomalení růstu platů? Směšný důvod ke stížnostem ve chvíli, kdy panuje deflace. Nicméně odbory mají právo na vlastní strategii a vlastní hlavu. Podstatné je, jak se zachová kabinet. Ustoupit nemá kam, to už by z reformy nezbylo vůbec nic. Líbilo by se nám, kdyby ministři dělali svou práci stejně důsledně jako odboráři. To znamená nenaslouchali bouřím, leč vládli - jinak by nebyli vládou.

BRAND24

Tvrdý, leč spravedlivý

Pět let za pár telefonátů? Ve srovnání s tresty za loupeže či znásilnění je to vážně dost. Pravdou je, že čím je zločin mediálně známější, tím hlasitější je volání veřejnosti po co nejpřísnějším postihu. Po pečlivém uvážení nám však tvrdost soudu nepřijde v tomhle případě přehnaná. Je třeba vzít v úvahu, jak snadné je způsobit mnoha lidem velké potíže. Na tak zbabělý čin je nutné vzít přísný metr už proto, aby nelákal k následování.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).