Menu Zavřít

Jak to vidí Profit

14. 7. 2003
Autor: Euro.cz

Chyťte SnopkovouBarbora Snopková uniká soudu. Není v této zemi jediná. U bývalé vlivné političky je však takové kličkování na pováženou. Stejně tak je na pováženou stav naší justice. Soudce, který nemůže dostat obviněného před soud, je pro smích.

Chyťte Snopkovou

Barbora Snopková uniká soudu. Není v této zemi jediná. U bývalé vlivné političky je však takové kličkování na pováženou. Stejně tak je na pováženou stav naší justice. Soudce, který nemůže dostat obviněného před soud, je pro smích. K smíchu už není, když kvůli soudním průtahům stát prohrává pře ve Štrasburku a musí platit statisícové odškodné. Nicméně to je jen zlomek ztrát, které nefunkční spravedlnost způsobuje doma. Obáváme se, že lepší to nebude. Ministr spravedlnosti raději utíká k Ústavnímu soudu a premiér za něj nemůže najít náhradu, protože mu odmítá jeden kandidát za druhým.

Bijte fráterníky

Ministr Dostál nemá fráterníky rád. Bylo to vidět třeba na tom, s jakým zápalem hodným lepší věci bojoval za to, aby církve nemohly pod svou hlavičkou provozovat charitativní organizace. Ty přitom mají staletou tradici i léty prokázanou prospěšnost pro celou společnost. Tuhle zbytečnou schválnost napravil až Ústavní soud. Dostál je jinak společenský chlapík, ale když se ho zeptáte na církve, okamžitě nasadí zarputilý výraz. Lépe dát tuhle agendu někomu jinému. Spravovat církevní záležitosti by asi neměl člověk, který dodnes dává k lepšímu, jak ho ve škole praštil katecheta.

BRAND24

První první dáma

Olga Havlová byla první první dámou nové republiky. Svým nástupkyním určila vzor, s nímž budou vždy porovnávány. Svou charitativní činností. V tom, jakou oporou byla pro svého muže prezidenta. Tím, jak prosta byla skandálů, laciných veřejných gest či pochybných ekonomických aktivit. Duch Olgy Havlové zůstává na Hradě a nepůjde ho jen tak vyhodit s nábytkem, vázami či obrazy.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).