Menu Zavřít

JAK TO VIDÍ

23. 2. 2004
Autor: Euro.cz

Omezení platových výhod není nic příjemného. Humbuk kolem toho je ovšem nedorozumění. Z nějakého důvodu dosud státním zaměstnancům nikdo nevysvětlil, že bonusy se vyplácejí na základě hospodářských výsledků. Vládní zaměstnanci byli zvyklí, že na rozdíl od ostatních mají na peníze nárok, i když jejich firma, stát, je vobrovské ztrátě.

Na státním je zle

Teď zjistili, že tomu tak není a rozčilují se. Částečně i právem, protože kabinet je svými sliby uvedl v omyl. To však nic nemění na tom, že plat je plat a odměna je odměna.

BRAND24

**Konkurz? Konfiskace

Kolik se toho napsalo a řeklo o tunelování a podvodných podnikatelích. Causa Berka ukázala, že firmu lze vysát elegantněji a pohodlněji. Je to jen špička ledovce, podivných konkurzů bylo daleko víc, než by stačil zařídit jeden soudce. Ukazuje to, že je neudržitelné, aby o způsobu likvidace podniku rozhodoval místo věřitelů úředník. Jsme zvědavi, zda tento drzý způsob konfiskace majetku vzbudí stejné morální rozhořčení jako někdejší tunelování, nebo se opět potvrdí, že na podnikatele je brán přísnější metr.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).