JAK NA TO

15. září 2003, 00:00 - admin
15. září 2003, 00:00

Potřebujeme:250 g mražených malin4 velké zralé hrušky5 lžic smetany150 g tvarohu

Flambované hrušky

Potřebujeme:

250 g mražených malin

4 velké zralé hrušky

5 lžic smetany

150 g tvarohu

40 g mletých mandlí

lžíce cukru

50 ml kvalitního rumu

na ozdobu pár lístků máty

Hrušky omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jader. Maliny rozmrazíme a několik jich necháme stranou na ozdobu. Smetanu rozmícháme s tvarohem na hladký krém a přidáme do něj mandle. Půlky hrušek naplníme krémem a opět spojíme k sobě. Postavíme je na talíře. Maliny povaříme tři minuty v oslazené vodě s trochou rumu. Poté hrušky polijeme malinovou polevou, zbytek rumu ohřejeme v naběračce, zapálíme a hořící nalijeme na hrušky. Dezert ozdobíme zbylými malinami a mátovými lístky.

Mohlo by vás zajímat

  • Pavel Ryba - muž, který Čechům prodá ročně tunu zlata

  • Majitel textilky Juta a senátor Hlavatý: V Senátu by…

  • Jan Hawelka: kavárenská hvězda z Mostu

  • Aleš Kučera: Chvíli potrvá, než se lidé naučí se státem…

  • Ondřej Kania: Otevřeme další dvě školy

  • Martin Burda: Bankám v Česku ujíždí vlak

  • Mnislav Zelený Atapana: Přítel amazonských indiánů

  • Jan Bílý: Nebuď uštvaný manažer. Buď král!

  • Jaroslav Žlábek: Na jedno nabití ujedeme 1000 kilometrů

Hry pro příležitostné hráče