JAK NA TO

19. ledna 2004, 00:00 - admin
19. ledna 2004, 00:00

Potřebujete hovězí filet (300 g vystačí pro 4 osoby), šťávu z jednoho citronu, 6 lžic kvalitního olivového oleje, pepř a 40 g čerstvě strouhaného parmazánu. Hovězí filet zabalte do plastikové fólie a asi na 20 minut vložte do mrazáku uležet.

Carpaccio Maso po vyjmutí z mrazáku nakrájejte ostrým nožem na velice tenké plátky, které vložte mezi dvě vrstvy plastikové fólie, a válečkem na nudle je opatrně vyválejte. Marinádu připravíte tak, že ušleháte citrónovou šťávu se solí a olejem. Stejnoměrně ji rozdělte na carpaccio. Posypte mletým pepřem a můžete přidat i čerstvou bazalku. Carpaccio pak nechte 15 minut v lednici uležet. Těsně před podáváním posypte strouhaným parmazánem. Kuřecí roláda s parmazánem**

Vykosťte jedno větší kuře (nejlépe 2 kg). Vykošťovacím nožem kuře podél páteře rozřízněte, vyjměte kost prsní, oddělte nohy a křídla. Pak si připravte směs ze 125 g strouhanky, 125 g parmazánu, dvou rozmačkaných stroužků česneku, šesti lžic petržele, jednoho vejce. Ochuťte pepřem. Kuře položte kůží na pečící plech. Rozložte na něj osm plátků mortadely nebo salámu. Připravenou směs dejte do středu a celé kuře zabalte a svažte bavlněným provázkem. Pak ho potřete olejem a pečte v troubě předehřáté na 2000C jednu a půl hodiny. Roládu podávejte nakrájenou na plátky s jarní zeleninou.

Mohlo by vás zajímat

  • Jiří Strach: Nejsem kaskadér. Bál bych se vložit peníze…

  • Radomil Doležal z CzechTrade: Nejvíc náš těší, když…

  • Největší mýty o bolesti zad

  • Profesor Sameš: Porucha lícního nervu není legrace

  • Rekola mění dopravu v českých městech

  • Roman Šmucler: Češky jsou posedlé zvětšováním prsou

  • Vinař Pavel Chrást: Víno se v Česku předražuje

  • Finance.cz pozvaly klienty na curling

  • Adam Hazdra: Třetina lidí je v práci nespokojených

Hry pro příležitostné hráče