Menu Zavřít

Jak na granty

16. 1. 2006
Autor: Euro.cz

Vážené čtenářky, vážení čtenáři, dostalo se mi možnosti jednou za měsíc se s vámi setkat na stránkách Profitu. V tomto sloupku bychom si měli zhruba jednou měsíčně popovídat o grantech a dotacích. Záměrně volím výraz „popovídat“, protože mezi mé hlavní cíle patří srozumitelnost (tedy minimum tajemně odborných termínů - a když už, tak za účelem jejich vysvětlení) a stručnost.

Vážené čtenářky, vážení čtenáři,

dostalo se mi možnosti jednou za měsíc se s vámi setkat na stránkách Profitu. V tomto sloupku bychom si měli zhruba jednou měsíčně popovídat o grantech a dotacích. Záměrně volím výraz „popovídat“, protože mezi mé hlavní cíle patří srozumitelnost (tedy minimum tajemně odborných termínů - a když už, tak za účelem jejich vysvětlení) a stručnost. Důvodem je nejen vymezený prostor, ale také snaha vzbudit ve vás zájem a vedle krátkého vysvětlení vás odkázat na další místa, kde můžete nalézt obsáhlejší a přesnější informace podle vašich konkrétních zájmů.

Abych věděl, co vás zajímá, prosím napište mi. Právě vaše otázky a odpovědi na ně by měly tvořit základ každoměsíční náplně tohoto sloupku. Z došlých dotazů vždy vyberu tematický okruh, na který se budete nejvíce ptát. Na ostatní pak přijde prostor zase příště, nebo odpovím individuálně.

Jak již vyplývá ze samotného názvu sloupku, jeho hlavním tématem budou granty a dotace. Vedle Vašich dotazů zde najdete také aktuální příležitosti a možnosti, na druhou stranu i upozornění na úskalí a nejednoduchosti, které se vás mohou v nejbliží době týkat. Jaké důvody mne k této snaze vedou? Jsou to zejména zarážející výsledky nedávno provedených průzkumů, kdy sice kolem 90 procent dotazovaných vědělo, že existují grantové fondy, ale jen osm procent znalo možnosti, jak z těchto fondů čerpat.

Mým nemalým cílem proto je na reálných příkladech představit proces získávání grantu, jeho úskalí a principy - tak, abychom nejpozději na začátku příštího roku byli všichni připraveni na využití nových Strukturálních programů.

Mimo tento sloupek vám pak nabízím praktickou pomoc jak při orientaci ve vypisovaných grantech, tak i při realizaci vašich konkrétních nápadů na grantové projekty. O těchto možnostech se dočtete více na našich internetových stránkách www.vzestup.cz.

BRAND24

S přáním finanční pohody

Robert Šedivec, info@vzestup.cz

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).